Koningsdag 2021: dit waren de looks van de Nederlandse prinsessen Amalia, Alexia en Ariane

De prinsessen hebben heel wat items uit de kast van hun moeder geplukt, zo blijkt

koning willem alexander, koningin maxima en de prinsessen tijdens koningsdag 2021
Patrick van KatwijkGetty Images

Hoewel het niet zoals normaal kon worden gevierd, vond gisteren tóch Koningsdag 2021 plaats waar de 54ste verjaardag van koning Willem-Alexander werd gevierd. Het koninklijke gezin was aanwezig in Eindhoven voor een reeks activiteiten waarvoor feestelijke looks waren uitgekozen. Zo ook de outfits van de drie prinsessen Amalia, Alexia en Ariane die gingen voor een combinatie van high-street met high-fashion voor hun Koningsdaglooks, inclusief items uit de kast van hun stijlvolle moeder Máxima.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Royal Koningsdag-outfit Amalia

Nog vóór het programma in Eindhoven begon, deelde het koningshuis een foto van de outfits van het koninklijke gezin. Koning Willem-Alexander ging gehuld in een klassiek donkerblauw pak terwijl koningin Máxima koos voor een gebloemde jacquard look van het Belgische modehuis Natan. De looks van de prinsessen waren kleurrijk en chic - waar bij allen een knipoog zat verwerkt naar de stijl van Máxima.

De oudste van het stel, prinses Amalia, treedt volledig in de voetsporen van haar moeder en droeg een groene pantalon met een lichtblauwe top van het label Natan. Om haar kleurrijke look af te maken droeg Amalia een lichtblauwe jas die we eerder zagen tijdens Koningsdag in 2019 en een groene clutch die ze leende van haar moeder - zo weet website Modekoningin Máxima. Kortom; een koninklijke look voor de oudste prinses die zich langzaam klaarstoomt voor het koningschap.

Alexia in monochrome en Ariane in royal blue

Alexia koos voor een casual-chique outfit in de vorm van een beige, monochrome look. Haar jurk en matching vestje zijn van het Franse high-street label Maje (en overigens nog steeds verkrijgbaar) en haar zwarte hakken zijn van Zara. Ook Alexia mocht iets lenen uit de kast van haar moeder en koos voor een zwarte handtas die Máxima eerder droeg tijdens een bezoek aan de stad in 2007.

De jongste prinses koos net zoals haar moeder en oudste zus wél voor een Natan-look in de vorm van een royal blue midi-jurk. Haar leren raffia tas komt van het label Marina Raphael, en de jas die de jongste prinses droeg is geleend van Máxima. Ook hier zit een liefdevolle referentie aan gelinkt; Máxima droeg namelijk exact dezelfde ontwerp tijdens het officiële fotomoment na Ariane's geboorte.

High-street avondlooks

Voor het concert in de avond dat plaatsvond in Paleis Noordeinde, wisselden de prinsessen hun dag-outfit in voor avondlooks. Ook hier kozen de prinsessen voor high-street outfits in natuurlijke tinten. Amalia ging gehuld in een beige look - een witte pantalon, een gouden top van Zara en een beige jas van Massimo Dutti. Ook droeg de oudste prinses een tas van Marina Raphael en metallic-kleurige hakken.

Alexia ging gehuld in een casual en toch geklede look; een top met pofmouwen van H&M, een geruite legging van Zara en Nike Air Force 1 sneakers. Prinses Ariane koos voor een zwart-wit look met een pantalon met splitjes van Zara, een witte blouse en maakte haar look af met dezelfde sneakers als haar zus. Het is duidelijk dat de prinsessen net zoals alle jonge meisjes een voorkeur hebben voor on-trend, high-street items en bewijzen met hun looks dat je die prima kunt dragen voor een casual avondlook.

de avondlooks van de prinsessen tijdens koningsdag 2021
De avondlooks van de prinsessen tijdens Koningsdag 2021
Patrick van KatwijkGetty Images


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion