Wordt de leg-bag de nieuwe heuptas? Wel als het aan Chanel ligt

Zou jij er een dragen?

Dinsdag toonde Chanel haar nieuwste Cruise 2022-collectie. In de zonovergoten grotten genaamd Carrières de Lumières in het Zuid Franse dorp Les Baux-de-Provence, werd de high-fashion-meets-rock collectie getoond. Naast de bijzondere ontwerpen en de imponerende locatie sprong vooral één accessoire in het oog; een kleine quilted Chanel tas. Maar dan een gloednieuwe versie die we niet eerder zagen; maak kennis met de Chanel leg-bag.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Chanel's Cruise 2021-collectie

De nieuwe Cruise-collectie van Chanel is alles wat we verwachtten van het modehuis en meer; draagbare ontwerpen in klassieke kleuren allen in de kenmerkende Chanel-stijl maar met een moderne twist. Vooral de locatie diende als een bijzondere achtergrond van de show; Chanel's Virginie Viard liet zich inspireren door de magische film van Jean Cocteau genaamd Le Testament d'Orphée. "De film heeft de collectie echt geïnspireerd," stelde Viard tegenover Vogue Runway. "Toen ik de steengroeven weer zag, wist ik dat de kleding sterk moest zijn, en zwart en wit."

Chanel leg-bag

Halverwege de show kwam het Duitse model Anna Ewers tevoorschijn in een zwarte mini-jurk inclusief net-panty. Daaromheen gebonden zat een gloednieuw Chanel tas-ontwerp dat ons volledig verraste. De nieuwe versie bevat de kenmerkende onderdelen van een Chanel-tas; lees: quilted zwart leer, afgewerkt met de in elkaar grijpende twee C's, maar wordt nu gekrompen tot een mini-variant (bijna net zo klein als die Jacquemus-tas) die vervolgens aan het dijbeen wordt vastgemaakt met een met studs-bezaaide riem.

chanel cruise 2022 collectie
Chanel Cruise 2022 collectie
Courtesy Chanel
chanel haute couture herfst winter 1991
Chanel Haute Couture Herfst/Winter 1991
Victor VIRGILEGetty Images

Leg-bag als de nieuwe belt-bag

Om de rock-achtige vibe volledig af te maken, zitten er twee kettingen aan de tas bevestigd die ons doen denken aan de kettingen die we vroeger als jeans-accessoire droegen. Toch is het niet de eerste keer dat Chanel de leg-bag introduceert - al in de Herfst/Winter Couture collectie van 1991 zat eenzelfde ontwerp verwerkt. Zo geeft Virginie Viard ook in deze collectie weer een knipoog naar het werk van Karl Lagerfeld. Worden leg-bags de nieuwe belt-bags? Wel als het aan Chanel ligt, zo blijkt.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion