Zo ga je op een duurzame manier met je eigen kleding om zonder in te leveren op stijl

Dit zijn de beste tips en tricks.

tommy hilfiger remixed collectie
Tommy Hilfiger

Duurzaamheid wordt (terecht) steeds een belangrijker issue binnen de modewereld. Toch worden kledingstukken nog steeds vaak gezien als wegwerp-items en maar voor korte duur gedragen. Er zijn talloze manieren om op een duurzamere manier om te gaan met onze kleding en zo bij te dragen aan een gezonde mode-industrie; van het verzorgen van je kleding en het re-stylen ervan tot het investeren in upcycling collecties zoals de gloednieuwe Tommy Hilfiger Remixed-collectie. Wil jij op een duurzame manier omgaan met je eigen kleding zonder dat je in hoeft te leveren op stijl? Wij vertellen je hoe.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Zorg voor je kledingstukken

We kennen het allemaal; je lievelingsbroek zit vol met pluisjes of je favoriete trui is helemaal aan het pillen. Hoewel je zou denken dat je zo'n kledingstuk niet meer kunt dragen zijn er talloze manieren om je items langer in goede staat te houden. Kies bijvoorbeeld voor een pluistondeuze - een apparaat dat de talloze pillen op je items een handomdraai wegscheert en je item er weer tip-top uit laat zien.

Ook een pluizenborstel kan helpen om je kleding haarvrij te houden en de draadvezels van de materialen mooi te houden. Wil je je items weer fris maken maar heb je ze net een paar dagen geleden al gewassen? Hang ze dan eens in de badkamer zodat ze goed kunnen doorstomen, waardoor ze ineens een stuk frisser zijn. Als je kledingstuk gaten of losse naden heeft breng het dan naar de kleermaker - die kan het item vaak weer omtoveren tot zo goed als nieuw.

Restyle je items

Het kan er vaak insluipen dat we onze favoriete kledingstukken steeds met dezelfde items combineren. Op die manier raak je sneller uitgekeken op ontwerpen en draag je ze minder snel. Ga daarom eens langs je kast, pak je favoriete streetstyle-sterren erbij als inspiratie en creëer nieuwe outfits met items die je al hebt. Je kledingstukken voelen daardoor heel anders aan wanneer je ze draagt, waardoor je bijna het idee hebt alsof je iets gloednieuws aanhebt.

Tommy Hilfiger's Remixed-collectie

Wil je toch graag nieuwe items kopen maar tegelijk wel bijdragen aan een duurzamere mode-industrie? Dan kun je altijd kiezen voor gerecyclede of ge-upcyclede collecties. Steeds meer merken zijn hiermee bezig, zo ook Tommy Hilfiger. Het merk lanceert haar eerste upcycling collectie genaamd Remixed, bestaande uit items van oudere Tommy-collecties met als resultaat unieke, limited-edition ontwerpen die je lentegarderobe compleet maken.

tommy hilfiger remixed collectie
Tommy Hilfiger
tommy hilfiger remixed collectie
Tommy Hilfiger

Alle items worden met de hand gemaakt in lokale ateliers en zijn volledig circulair. De collectie is onderdeel van Tommy for Life dat circulaire mode centraal stelt. Extra goed nieuws; door je eigen oude Tommy Hilfiger items die je niet meer draagt in te leveren, ontvang je korting op je aankoop uit de Remixed-collectie en andere Tommy-collecties. Een ware win-win situatie lijkt ons zo.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Meer van Fashion