'Nikenstock'? Nike's nieuwe schoen is een hybride tussen een sneaker en een slipper

Is het een Birkenstock? Is het een Nike-sneaker?

street style lfw
Edward BerthelotGetty Images

Voor de meeste van ons werd mode de afgelopen tijd vooral teruggebracht tot één element; comfort. Van joggingpakken tot huislippers en leggings - alles passeerde de revue. De nieuwste loungetrend van het moment is er een voor alle Birkenstock- en athleisure-fans. Nike lanceert een nieuw slipper die ons sterke Birkenstock-vibes geeft en die het antwoord is op een comfortabele transitie uit deze semi-lockdown.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Nike's Offline-slipper

Is het een Birkenstock? Is het een Nike-sneaker? Het nieuwste schoenontwerp van Nike lijkt er een te zijn voor de liefhebbers van de ugly-shoe trend. Het ontwerp in kwestie heeft de look van een sneaker met het comfort van een slipper, waardoor de nieuwe Nike-schoen perfect lijkt voor onze post-pandemie garderobe.

Het is dan ook niet gek dat het ontwerp Offline 2.0 heet. Nike onthulde de Offline-slipper eerder vorig jaar, een onopvallend silhouet dat bedoeld is om mensen in een comfortabele quarantaine te brengen. Nu is er dus een prequel die bedoeld is om met hetzelfde comfort een post-pandemische maatschappij toe te treden. Op de schoen is zelfs met tekst een reminder aangebracht die we allemaal kunnen gebruiken, een geheugensteun om het soms wat rustiger aan te doen: "It's okay to take a break."

nike offline sneaker
Courtesy Nike

'Nikenstock?'

Waarom we Birkenstock-vibes krijgen van dit ontwerp? De zool van de slipper bestaat uit kurk en heeft een soortgelijke geribde zool zoals we die van de originele Birkenstocks kennen. De rest van de schoen doet denken aan een klassieke Nike-sneaker, compleet met een luchtige mesh bovenkant afgewerkt met veters. We zouden het bijna een Nikenstock kunnen noemen.

De binnenzool is gemaakt van microkorrels die door de subtiele textuur je voeten tijdens het lopen als het ware masseren. Just do it - maar dan wel met comfort is de boodschap van Nike. De slipper-sneaker is verkrijgbaar via verschillende retailers en wellicht ook snel op Nike.com.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion