Kendall Jenner brengt eigenhandig de mini-gilet trend terug

Is ook dit een 90's trend die we anno 2021 massaal gaan dragen?

Kendall Jenner serveert ons de afgelopen tijd stijlvolle look na look; van haar casual outfit met een van de grootste slipper-trends van het moment tot haar ultra-chique minimalistische The Row look. Nu werd het supermodel wederom gespot in een stijlvolle outfit, waarmee Kendall eigenhandig een ware 90's trend terugbrengt; de mini-gilet.

De gilet-trend

We kennen het gilet allemaal als onderdeel van een chic driedelig pak dat in eerste instantie vooral door mannen werd gedragen, en later in de jaren '90 een trendy item werd in de looks van mening celeb. Sindsdien wordt het ontwerp nauwelijks meer gedragen, zowel in IRL-outfits als op de rode loper. Tijdens de Herfst/Winter 2020 en Lente/Zomer 2021-shows kwam daar echter verandering in en maakte de gilet een ware comeback in de shows van onder meer Dior, Burberry en Louis Vuitton.

dior aw 2020
Dior A/W 2020
Courtesy Dior
kendall jenners gilet look
Getty Images

Kendall Jenner's mini-gilet look

Hoewel de gilet dus een terugkeer maakt op de catwalk, wordt het ontwerp nog niet massaal gedragen. Kendall Jenner brengt daar verandering in en maakt met haar nieuwste look een pleidooi voor de gilet. De mini-gilet, welgesteld. Het supermodel werd gespot in de straten van het zonnige L.A. gehuld in een wijde pantalon (een item waar Kendall de afgelopen tijd duidelijk fan van is geworden) met daarbij een mini-gilet gecombineerd.

Het is echter Kendall's manier van styling die het item een verfrissende nieuwe vibe geeft, waardoor hij helemaal past in het huidige modebeeld. Haar stylingtruc voor het 90's item? Draag de gilet niet over een T-shirt of blouse, maar draag hem solo als casual-chique top. Kendalls variant is van het label Daniele Alessandrini, maar ondertussen hebben ook genoeg high-street merken het ontwerp in hun collecties opgenomen. Dat wil maar één ding zeggen; bereid je voor op de tiny waistcoat trend deze zomer. Wij zijn in ieder geval al fan.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion