Balenciaga brengt de ugly shoe trend naar een hoger niveau met Crocs-stiletto's

Gevalletje: you either love them, or hate them

balenciaga x crocs
Courtesy Balenciaga

Zijn het hakken? Zijn het Crocs? Ja, en ja - het zijn high-fashion Crocs-stilleto's. Modehuis Balenciaga brengt de ugly shoe trend naar nieuwe hoogtes (letterlijk) met de onthulling van hun nieuwste Lente/Zomer 2022-collectie met deze gloednieuwe versie van één van de meest controversiële schoenen ooit. Nu we allemaal snakken naar comfort maar er tegelijk weer stijlvol uit willen zien, besluit Balenciaga dat de Crocs-stiletto het antwoord is.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Balenciaga x Crocs

Door velen geliefd maar tegelijk ook door velen gehaat, Crocs maken al enige tijd een groei door in populariteit en we zien de rubberen klompen dan ook steeds vaker voorbijkomen aan de voeten van celebs en streetstyle-sterren op Instagram. Na eerdere samenwerkingen met onder meer Christopher Kane in 2017 en het Nederlandse Daily Paper in 2020, is het nu voor de tweede keer de beurt aan Balenciaga om de controversiële schoen een make-over te geven.

Het resultaat? Crocs is verschillende tinten - de felgroene is onze favoriet die helemaal aansluit één van de grootste kleurtrends van het moment - die worden afgewerkt met een zwarte buis-achtige hak. En dan de grote hamvraag; hoeveel kosten deze Crocs-stilleto's? Er is nog geen prijs of lanceringsdatum van de schoenen bekend, maar de Crocs uit de eerdere samenwerking van de twee labels lagen rond 900 euro - en waren overigens meteen uitverkocht.

Comfy, but make it fashion

Balenciaga's creative director Demna Gvasalia vertelde eerder over de samenwerking in 2018 tegenover Vogue Paris dat hij Crocs "de comfortabelste schoen ter wereld" vindt. De Crocs anno 2021 zijn hopelijk exact dit, maar dan met een stijlvol tintje; comfy, but make it fashion. Of je nu wel of niet zoveel wil uitgeven aan een paar geüpgrade Crocs - het ontwerp is in ieder geval de ultieme reflectie van deze uiterst bizarre en bijzondere periode, waarin we niet weten of we nog steeds voor ultra comfy schoenen willen kiezen of juist eindelijk weer voor hoge hakken. Voor diegenen die twijfelen, Balenciaga has got you covered.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion