Dit zijn de grote trends van najaar 2017

Volgens Vero Moda-creative director Malene Malling

vero-moda-grootste-trends-najaar
Vero Moda

Er is iets aan de hand met Vero Moda. We zijn al jaren fan van het Deense high street fashion merk, maar dit seizoen willen we het liefst elk stuk uit de collectie teleporteren naar onze kast.

Comfortabel én cool

Neem de herfst/winter 2017 campagne. Daarin draagt model Hana Jirickova een shearling jas over een bloemenjurk met legerkisten. Comfortabel én cool. Dutchie Chelsey Weimar schittert als nieuw Vero Moda-gezicht in de jas van het seizoen: een geruite mantel.

Het brein achter de collectie is Vero Moda’s nieuwe creative director Malene Malling. Glamour’s Stephanie belde met het Deense mode-icoon en vroeg haar onder andere naar haar favoriete trends voor deze herfst.

De grootste trends van nu
“Slip dresses, pyjamapakken en statement denim. En dan bij voorkeur gecombineerd met vrouwelijke accessoires. Neem bijvoorbeeld het pak. Als je zo’n ultiem mannelijk kledingstuk draagt met vrouwelijke items, zoals hakken of mooie sieraden, creëer je een interessant contrast. Die clash van twee uitersten maakt dat je naar een outfit blijft kijken.”

Go-to herfstoutfit

“Jeans of een mannenpantalon met een T-shirt. Klassiek, maar gemaakt van de juiste stof allesbehalve saai.”

Geheim van Deense mode
“Het Deense meisje is cool, heeft lef en neemt zichzelf niet te serieus. Hoewel ze niet bang is om nieuwe lengtes, vormen en kleuren te proberen, blijft haar outfit altijd praktisch. Een mooie, lange rok zou ze bijvoorbeeld dragen met gympen, waardoor iets alledaags ineens een coole twist krijgt.”

Realistische mode
“Als vrouw vervul je op een dag veel verschillende rollen: je gaat naar college, je werk of brengt je kinderen naar de crèche. Vervolgens ga je eten met vriendinnen of koken. Op dit soort drukke, doordeweekse dagen heb je een multifunctionele outfit nodig die stijlvol én praktisch is. Ik vind het belangrijk dat onze collecties on trend zijn, maar uiteindelijk draait het erom dat je je goed voelt in kledingstukken van Vero Moda. Mijn ontwerpen moeten aanvoelen als een tweede huid. Zelfs als je een strakke kokerrok of een chic pak aan hebt, wil ik dat je er niet eens over hoeft na te denken waar je naartoe moet.”

Huis vol moodboards

“Mijn huis, kantoor en atelier hangen vol met moodboards. Ik maakte al collages toen ik nog voor modebladen werkte en ook bij Vero Moda is dat mijn favoriete manier om mijn ideeën te communiceren. Ik heb nooit een ontwerpopleiding gedaan, vandaar dat ik collages maak in plaats van te schetsen. Op mijn moodboards hangen stofstaaltjes van mooie kleuren, prints of texturen, maar ook plaatjes uit tijdschriften, uitnodigingen voor modeshows of sieraden. Er hangen zelfs tekeningen van mijn kinderen op en familiefoto’s.”

Alles zelf passen
“Elk kledingstuk uit de nieuwe collectie pas ik zelf door. Van oudsher passen modehuizen en merken samples door op een fitting model. Dat doen wij ook, maar daarnaast pas ik de stukken zelf ook altijd. Als ik een nieuw ontwerp aantrek en niet kan wachten totdat ik het kan dragen, weet ik dat we een topstuk te pakken hebben.”

Duurzaamheid
“Sinds kort heeft Vero Moda ook een duurzame lijn: Aware. Daarvoor maken gebruik van groenere stoffen als tencel, gerecycled polyester, gerecycled katoen en biologisch katoen. Mode is een ontzettend grote industrie en heeft de plicht om het productieproces milieuvriendelijker te maken. Ik ben trots dat ik in een bedrijf werk met een groot geweten dat zich inzet voor het milieu. Zelf leef ik ook zo duurzaam mogelijk, onder meer door te recyclen.”

Malene’s favorieten
Instagram account: @therosehotelvenice en @m.m_v.m.
Modestad: Los Angeles.
Stijlicoon: Ik heb niet een favoriet, maar ik haal veel inspiratie uit de stijl van zowel jonge meiden als oudere vrouwen.
Film: Burnt by the Sun.
Muzikant: Ik kan er zoveel noemen! Onder meer Phoenix, The Rolling Stones, Dolly Parton, Fleetwood Mac en Daft Punk.
Weekend activiteit: Het hele jaar door skinny dippen in de zee, urenlange lunches, lange wandelingen, wijn drinken aan de keukentafel terwijl iemand anders kookt, lezen, galerieën bezoeken, winkelen, reizen en tuinieren.
Ontbijt: Atelier September in Kopenhagen, waar mijn goede vriend chef Frederik Bille Brahe eigenaar van is.

Top 5 favorieten uit de nieuwe Vero Moda-collectie van fashion features editor Stephanie Broek:

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Puffer jacket
Vero Moda

Voor €49,99.

2 Bloes met ruches
Vero Moda

Voor €34,99.

3 Minirok
Vero Moda

Voor €29,99.

4 Wikkeljurk
Vero Moda

Voor €34,99.

5 Trainingsbroek
Vero Moda

Voor €34,99.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion