Dit zijn de beste designer vintage adressen

Voor het vinden van ware vintage pareltjes ben je bij deze winkels aan het goede adres

vintage mode
Courtesy of Chanel

Met de komst van de lente begint de urge om nieuwe kleding te kopen weer te kriebelen. Niet gek, want een nieuwe fantastische jurk of perfecte broek heeft de potentie je hele humeur een flinke boost te geven. Door de huidige tendens waarin fast fashion nog steeds een grote rol speelt, wordt mode vaak echter nog steeds als wegwerp item beschouwd, waardoor we de neiging hebben om steeds meer te willen kopen. Niet alleen leidt dat tot negatieve milieu-effecten maar vaak ook tot een closet full of clothes but nothing to wear. Hét antwoord is (designer) vintage mode; voor mooie prijzen ontdek je de meest bijzondere modeparels en tegelijk creëer je een unieke look waarvan er niet elke dag vijfhonderd van over de toonbank gaan.

Beste designer vintage adressen

Omdat het 22 april Earth Day is, willen we extra bewust stilstaan bij kleine manieren waarop we op een structurele manier een bijdrage kunnen leveren aan een duurzamere toekomst. Eén daarvan is om bewuster met mode om te gaan. Stel jezelf vragen voordat je een nieuw item aanschaft; ga je het lang dragen en wordt je er écht gelukkig van? Door vintage mode te kopen geef je kleding een goed tweede leven, in plaats van dat het op de stortplaats terecht komt. Om je een handje omweg te helpen selecteerden we de fijnste on- en offline vintage adresjes in willekeurige volgorde, waar je de mooiste vintage-pareltjes kunt scoren.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Vestiaire Collective

Het Franse online-walhalla voor vintage designeritems. Je vindt hier een enorm groot aanbod van vintage pareltjes, vaak in uitermate goede kwaliteit.

Vestiaire Collective

2 Designer-Vintage

Dit Nederlandse online platform staat bekend om het grote aanbod van goed gecureerde échte klassiekers. Ook organiseren ze regelmatig een pop-upevent in Amsterdam.

Designer-Vintage

3 The RealReal

Hét Amerikaanse platform voor de mooiste vintage designer-vondsten voor hele goede prijzen.

The RealReal

4 Rebelle

Een Duitse variant op Vestiaire is daar Rebelle. Met een iets kleiner aanbod aan bijzondere designerstukken kun je er terecht voor unieke items voor vaak zachte prijsjes.

Rebelle

6 Re-See

Dit Franse online platform heeft een uniek aanbod aan tweedehands designer items, vooral afkomstig uit de glorietijd van Franse modehuizen.

Re-See

7 Salon Heleen Hulsmann

Deze Nederlandse vintagewinkel van Heleen Hulsmann is misschien wel de mooiste van Amsterdam. Je vindt er de mooiste tweedehands vintage designer items van hoge kwaliteit.

Salon Heleen Hulsmann
Oude Spiegelstraat 9, Amsterdam

9 Odile Houx

Een mooie vintagewebsite- én winkel in Maastricht, waar je unieke en moderne designer items vindt.

Odile Houx
Jekerweg 122, Maastricht

10 Stilleven

Een designer en vintage platform dat vooral via Instagram wordt gerund. Ook hebben ze een klein winkeltje in Rotterdam.

Stilleven
Rijnhoutplein 1, Rotterdam

11 De Kloffie Markt

Een online platform met strikt gecureerde tweedehands designer items van hoge kwaliteit. Ze organiseren regelmatig pop-up events in Amsterdam.

De Kloffie Markt

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion