Dit zijn de beste (designer) vintage adressen

Voor het vinden van ware vintage pareltjes ben je bij deze winkels aan het goede adres

beste-vintage-adressen
Courtesy of Chanel

Spring cleaning én shopping! Hoewel de omschakeling naar je nieuwe garderobe je stijl een ware boost kan geven, kan het ook rampzalig zijn voor het milieu. Oxfam moedigt daarom mode-liefhebbers aan om de maand september bewuster om te gaan met het maken van duurzame modekeuzes en lanceert Second Hand September. Om je een handje omweg te helpen selecteerden we de fijnste on- en offline vintage adresjes, waar je de mooiste vintage-pareltjes kunt scoren.

Beste designer vintage adressen

Oxfam stelt in nieuw onderzoek dat elke week ruim 11 miljoen mode items belanden bij het stort. Fast fashion draagt er aan bij dat mode steeds meer wordt gezien as een wegwerp item, en mensen steeds vaker de neiging hebben om meer te willen kopen. Dit heeft een blijvend effect op het milieu dat duurzaamheid juist niet in de hand werkt. Gelukkig zijn daar vintage items, waarmee je creatief te werk kan gaan en een unieke outfit creëren waarvan er niet elke dag 500 van over de toonbank gaan. September mag dan nog wel ver weg zijn, toch willen we je alvast inspireren met de leukste (online) vintage adressen op een rij. Bedank ons later maar!

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Vestiaire Collective

Het Franse online-walhalla voor vintage designeritems. Je vind hier een enorm groot aanbod van vintage pareltjes, vaak in uitermate goede kwaliteit.

Vestiaire Collective

2 Designer-Vintage

Dit Nederlandse online platform staat bekend om het grote aanbod van goed gecureerde échte klassiekers. Ook organiseren ze regelmatig een pop-upevent in Amsterdam.

Designer-Vintage

3 The RealReal

Hét Amerikaanse platform voor de mooiste vintage designer-vondsten.

The RealReal

4 Rebelle

Een Duitse variant op Vestiaire is daar Rebelle. Met een iets kleiner aanbod aan bijzondere designerstukken kun je er terecht voor unieke items voor vaak zachte prijsjes.

Rebelle

6 Re-See

Dit Franse online platform heeft een uniek aanbod aan tweedehands designer items, vooral afkomstig uit de glorietijd van Franse modehuizen.

Re-See

7 Salon Heleen Hulsmann

Deze Nederlandse vintagewinkel van Heleen Hulsmann is misschien wel de mooiste van Amsterdam. Je vindt er de mooiste tweedehands vintage designer items van hoge kwaliteit.

Salon Heleen Hulsmann
Oude Spiegelstraat 9, Amsterdam

9 Odile Houx

Een mooie vintage website én winkel in Maastricht waar je unieke en moderne designer items vindt.

Odile Houx
Jekerweg 122, Maastricht

10 Stilleven

Een designer en vintage platform dat vooral via Instagram wordt gerund. Ook hebben ze een klein winkeltje in Rotterdam.

Stilleven
Rijnhoutplein 1, Rotterdam

11 De Kloffie Markt

Een online platform met strikt gecureerde tweedehands designer items van hoge kwaliteit. Ze organiseren regelmatig pop-up events in Amsterdam.

De Kloffie Markt

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion