Italiaanse it-labels die je wil kennen net op tijd voor Milan Fashion Week

Vergeet Gucci en Prada, deze Italiaanse it-labels veroveren het straatbeeld

Dit zijn de leukste Italiaanse it-labels om te kennen voor Milaan Fashion Week. 
Fiorucci

Als je denkt aan Italiaanse modehuizen zijn de eerste labels die je wellicht te binnen schieten de grootste en meest bekende, zoals Prada, Gucci, Armani, Bottega Veneta enzovoort. Wat veel mensen echter niet weten is dat Italië naast grote gevestigde modehuizen ook vele succesvolle it-labels kent die de looks van menig streetstyle ster bepalen in de straten van niet enkel de Italiaanse steden, maar wereldwijd. Glamour selecteert de leukste Italiaanse it-labels om te volgen die geliefd zijn onder modellen en celebs als Bella Hadid, Kaia Gerber en Dua Lipa. Van streetstyle merken als Palm Angels en GCDS tot het minimalistische en stijlvolle label Sunnei en het kleurrijke Fiorucci, deze merken wil je kennen nu ze de straten van Milaan domineren tijdens de Italiaanse modeweek.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 GCDS

GCDS staat voor God Can't Destroy Streetwear en is een van de bekendste Italiaanse streetwear labels. Het merk werd in 2015 opgericht door broers Giuliano en Giordano Calza. Het merk staat bekend om hun felgekleurde grafische ontwerpen, die worden gedragen door menig streetstyle ster en celeb. Zo zijn Dua Lipa, Bella Hadid en de Italiaanse Chiara Ferragni groot fan van het merk.

2 Sunnei

Sunnei werd opgericht door ontwerpers Lors Messina and Simone Rizzo in Milaan. Het merk is vanaf 2016 ook onderdeel van Milan Fashion Week, maar de kleding zelf is ontworpen om daadwerkelijk te dragen en niet voor de catwalk, zo stelt het merk zelf. Ook hier bestaat de succesformule uit een combinatie tussen streetwear en high-fashion silhouetten.

3 Palm Angels

Palm Angels werd in 2015 opgericht door ontwerper Francesco Regazzi. Het label heeft een skater-achtige vibe, in de vorm van ontwerpen met losse silhouetten, kleurrijke looks en comfortabele materialen. Zoals ontwerper Ragazzi zelf zegt is het label een combinatie van zijn Italiaanse achtergrond en de relaxte vibes van de skaters-cultuur rond LA. Model Kaia Gerber is groot fan van het merk.

4 Fiorucci

Vele zullen Fiorucci herkennen van het gevleugelde engeltjes logo. Het Italiaanse merk werd eind jaren '60 al gelanceerd door Elio Fiorucci, waar het al snel fans als Madonna en Andy Warhol kreeg en het wereldwijd een waar it-label werd. In 2015 onderging het merk een rebranding en werden nieuwe celebs als Gigi Hadid en Justin Bieber grote fans van hun kleurrijke streetwear ontwerpen.

5 Fila

Fila kennen we allemaal als een groot sportmerk, maar wist je dat het uit Italië afkomstig is? De broers Fila maakte oorspronkelijk kleding voor mensen in de Italiaanse Alpen in de vorm van warme onderkleding, waarna ze in de jaren '70 uitbreidden naar sportkleding. Ondertussen is het uitgegroeid tot een van de grootste streetwear merken van de wereld.

6 Aries

Hoewel dit label technisch gezien in Londen wordt ontworpen, werd Aries in 2011 mede-opgericht door de Italiaanse streetwear ontwerper Sofia Prantera. De ontwerpen van het merk hebben en jaren '80 vibe, waarin streetwear en high-fashion met elkaar wordt gecombineerd.

7 Marcelo Burlon County of Milan

Voor zijn merk County of Milan verkent ontwerper Marcelo Burlon de kruising tussen de technocultuur en high-fashion vanuit Milaan. Hij combineert deze onderwerpen met symboliek vanuit zijn eigen Argentijnse achtergrond die terug komen in het logo van het merk. Zijn collecties bestaat uit technische ontwerpen met een sportieve vibe en felle neon kleuren.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion