7 modelabels opgezet door vrouwen die je wil kennen voor Internationale Vrouwendag

Ondersteun vrouwelijke ondernemers met deze cool girl labels opgezet door vrouwen

Vrouwen poseren samen tijdens Copenhagen Fashion Week.
Getty Images

Er is van alles te doen tijdens Internationale Vrouwendag, van verschillende Women's Marches, tot lezingen en speciale film-screenings. Een ander ding wat je kunt doen op Vrouwendag (en eigenlijk altijd) is het ondersteunen van modebedrijven opgericht door vrouwen. Op deze manier doe je jezelf een plezier met gloednieuwe aankopen op deze dag van de vrouw, terwijl je bewust bezig bent met het ondersteunen van stijlvolle cool girl-bedrijven die door vrouwelijke ondernemers zijn opgezet. Van het Belgische it-label Bernadette opgericht door moeder en dochter, het Franse label Rouje van Jeanne Damas tot het trendy merk Réalisation Par opgericht door twee vriendinnen, deze zeven labels opgericht door vrouwen zijn een bezoekje waard.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Rouje

Dit Franse label werd in 2016 opgericht door de Parijse it-girl Jeanne Damas. Rouje is dan ook de belichaming van de iconische Franse je ne sais quoi-stijl, maar het is bovenal een merk voor vrouwen gemaakt dóór vrouwen. Zo is er naast Jeanne Damas een heel team van creatieve vrouwen die samenwerken om elke keer de mooiste jurken en tops te creëeren.

2 M.92

Twee zussen richtten samen in 2018 M.92 op in Londen. Het label heeft tot nu toe al twee cult-jurken gecreëerd die compleet viral gingen op het internet. Het merk is geliefd bij menig influencer en modepersoon en maakt enkel kleien oplages van verschillend items die door het zussenduo worden ontworpen.

3 Bernadette

Dit Antwerpse moeder-dochter duo is het gezicht achter het label Bernadette. Charlotte en haar moeder Bernadette ontwerpen gezamenlijk de kleurrijke bloemenjurken van zijden en satijn, die al snel favoriet werden van menig influencer en mode-editor.

4 Réalisation Par

Réalisation Par is opgericht door vriendinnen Alexandra Spencer en Teale Talbot en is ontstaan vanuit de collectieve mindset van inspirerende vrouwen. Het doel van de ontwerpers is een label te creëeren van en voor vrouwen dat het beste van alle vrouwen vertegenwoordigt.

5 Maison Cleo

Maison Cléo wordt gerund door een Frans moeder-dochter duo en gebruikt teruggewonnen stoffen voor hun op vintage geïnspireerde ontwerpen. Het label is volledig transparant qua productieproces, materialen en financiën en produceert steeds maar ik beperkte oplages vanuit duurzaamheidsoogpunt.

6 Rotate Birger Christensen

Rotate maakt al enige tijd furore in Kopenhagen door middel van hun geliefde vrouwelijke items waar de fashion crowd dol op is. Het label bestaat uit een samenwerking tussen een bekende Deense modewinkel Birger Christensen en Deense influencers én vriendinnen Jeanette Madsen en Thora Valdimars.

7 Georgia Alice

Nieuw-Zeelands it-label Georgia Alice werd gelanceerd in 2012 door Georgia Currie en is sindsdien een favoriet merk geworden van velen. Het label bevat basics, maar dan met een twist, bedoeld voor in de garderobe van elke moderne vrouw. Kwalitatieve minimalistische ontwerpen die alles behalve saai zijn.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion