Boyfriend, balloon of mom jeans? Zo vind je jouw perfecte fit

Met zo veel verschillende modellen raken óók wij het overzicht soms kwijt

Street Style : Paris Fashion Week - Womenswear Spring Summer 2020 : Day Four
Christian VierigGetty Images

Je kent het wel: je bent weer eens op zoek naar dé perfecte Levi's jeans, maar waarom lijkt die zoektocht soms toch zo eindeloos? En waarom gaan we om de zoveel tijd tóch weer opzoek naar een model dat nét iets beter aansluit op onze voorkeuren? Niks raars eigenlijk, met alle trends die komen en gaan - ook in de categorie spijkerbroeken. Door de jaren heen hebben we vele verschillende modellen jeans voorbij zien komen, sommige successvoller dan de andere. Denk aan de iconische Levi's 501, skinny jeans, mom jeans, flared jeans, low waist jeans en cropped jeans.

Er zijn eindeloze opties als het gaat om die ene spijkerbroek vinden die bij jou past. Om de zoveel tijd komen er nieuwe modellen bij, maar wat is het verschil tussen deze modellen nou eigenlijk? We zullen het kort voor je samenvatten. Want, als je eenmaal weet waar je nou eigenlijk naar op zoek bent, heb je het halve werk al gedaan en kun je over op het échte werk.

Skinny jeans

De skinny jeans is het model - de naam verraadt het al - dat nauw aansluit op je benen tot aan de enkels. Super geschikt om eens lekker te pronken met je lange benen óf om ze juist langer te laten lijken. Want ja, fake it till you make it.

Boyfriend jeans

Deze spijkerbroek valt wat wijder en stoerder - vandaar de naam boyfriend. Boyfriend jeans zijn wat lager van taille en komen vaak met scheuren. Combineer deze broek met een blazer om een business casual look te creëeren.

Mom jeans

Mom jeans en boyfriend jeans worden vaak met elkaar verward, maar het verschil tussen de mom jeans en boyfriend jeans is dat de mom jeans vaak een hogere taille heeft dan de boyfriend jeans en een mom jeans heeft niet altijd scheuren. Leuk met een paar killer heels of net zo goed met toffe sneakers.

Flared jeans

Deze jeans begint aan de bovenbenen wat strakker en loopt wijd uit. Met deze jeans komen we een beetje terug in de jaren '70, maar dat maakt het zeker niet minder on trend. Celebs als Bella Hadid werden al gespot in dit model.

Balloon jeans

De balloon jeans is de nieuwste trend op het gebied van spijkerbroeken. Deze jeans heeft een curved leg. Strakke taille, waarna de benen wijder uitlopen, om vervolgens weer iets strakker uit te vallen bij de enkel. Een ballon effect dus! Het is even wennen, maar super cool wanneer je er eenmaal je draai in hebt gevonden.

Naast deze vijf modellen bestaan er natuurlijk nog allerlei verschillende fits, maar dit overzichtje zal je al aardig op weg helpen. En neem daarom eens een kijkje in het volgende rijtje Levi's jeans:

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Mile high - Skinny fit
Levi's jeans
De Bijenkorf
2 Ribcage - Wide fit
Levi's jeans
De Bijenkorf
3 Balloon jeans - Loose fit
Levi's jeans
De Bijenkorf
4 Georgie - Straight fit
Levi's jeans
De Bijenkorf
5 Montgomery - Straight fit
Levi's jeans
De Bijenkorf
6 724 - Straight fit
Levi's jeans
De Bijenkorf
7 720 - Super skinny
Levi's jeans
De Bijenkorf
8 Ribcage 7/8 - Straight fit
Levi's jeans
De Bijenkorf
9 Balloon 7/8 - Wide fit
Levi's jeans
De Bijenkorf
10 501- Slim fit
Levi's jeans
De Bijenkorf
11 501 - Straight fit
Levi's jeans
De Bijenkorf
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion