Waarom iedereen het over het label 1/OFF Paris heeft

Geef je kleding een tweede leven bij deze upcycling merken.

1 Off Paris look. 
1 Off Paris

Iedereen kent het vreugdige gevoel van het kopen van een nieuw kledingstuk; het geeft je garderobe een upgrade en je stijl een nieuwe twist. Toch weten we ook allemaal dat méér consumeren niet alleen niet goed is voor onze kledingkast (hallo uitgepuilde garderobes met zoveel spullen maar 'niks om aan te trekken') maar ook enorme schade toebrengt aan het milieu - want meer kopen, betekent meer materiaalgebruik en meer productie. Dat kan anders, dachten deze merken. Door gebruik te maken van oude en vintage kledingstukken zorgen zij ervoor dat een ontwerp een nieuw leven krijgt en de cirkel als het ware weer rond is. Oude items worden omgetoverd tot one of a kind ontwerpen, die misschien nog wel cooler zijn dan de twintig-in-een-dozijn items bij grote modeketens en labels. Sommige merken openen zelfs hun deuren voor jóuw oude kleding; heb je nog een broek liggen die je nooit aandoet, dan kun je hem doneren en wordt hij opgepimpt tot een gloednieuw exemplaar die je wél in je garderobe wilt hebben hangen. Bekijk hieronder de coolste merken die doen aan het duurzame upcylcing zonder in te leveren op stijl en coolness.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 1/OFF Paris

1/OFF Paris transformeert high-end klassiekers in eigentijdse ontwerpen met een moderne vintage feel. "We verbinden het verleden met de toekomst, het plezier met het formele en de straat met de catwalk," zo stelt het label zelf. Elk ontwerp is een uniek exemplaar, handgemaakt in Parijs. Denk aan omgebouwde Levi's jeans en moderne Burberry trenchcoats.

2 Akómi

Opnieuw ontworpen kleding bestaande uit vintage en dead-stock materialen, dat is waar Akómi voor staat. Het Amsterdamse label staat bekend om haar gecureerde vintage collectie die ze handmatig aanpassen en omtoveren tot nieuwe, unieke ontwerpen. Akómi's missie is het creëren van zeer draagbare collecties met een bescheiden vrouwelijke esthetiek, gemaakt van kleding afkomstig uit Europa en opnieuw ontworpen in Amsterdam.

3 Mick Keus
Dit bericht bekijken op Instagram

#newfit #highrise #mickkeus #jeans

Een bericht gedeeld door M I C K K E U S (@mickkeus) op

Altijd al op zoek geweest naar de perfecte Levi's 501? Zoek niet verder. Nederlandse ontwerper Mick Keus transformeert het iconische jeans ontwerp tot het item van je dromen, volledig naar jouw smaak met de perfecte pasvorm. In zijn jeans atelier in Amsterdam recreëert hij deze perfecte spijkerbroeken.

4 Duran Lantink
Dit bericht bekijken op Instagram

Reassembled @richardquinn x @off____white x @viktorandrolf

Een bericht gedeeld door Duran Lantink (@duranlantinkyo) op

Nederlandse mode-ontwerper Duran Lantink opereert op het snijvlak tussen kunst en mode en staat bekend om zijn vernieuwende visie en duurzame focus die hij in al zijn ontwerpen betrekt. Hij maakt van oude stoffen gloednieuwe designer-ontwerpen die op deze manier een geheel nieuw leven krijgen. Lantink maakte er internationaal furore mee en schopte het zelfs tot een nominatie voor de internationale LVMH modeprijs.

5 EB Denim
Dit bericht bekijken op Instagram

Vintage chain pants are restocked!!

Een bericht gedeeld door EB Denim (@ebdenim) op

EB Denim reconstrueert vintage 'made in America' Levi 501's. Ze staan bekend om onze extreem flatterende pasvorm en hun inmiddels eigen opvallende aanpassingen, zoals ijzeren kettingen langs de zijkant. Elke spijkerbroek is met liefde gemaakt in hun atelier in Los Angeles waar je ze tevens volledig op maat kunt laten maken. Onder meer Hailey Bieber is fan.

6 Re/Done

RE/DONE is een gevestigd label dat ook vintage Levi-jeans transformeert tot volledig unieke en moderne ontwerpen. Ze staan bekend om hun moderne skinny-fit met middelhoge taille en de perfect slouchy boyfriend jeans. Naast jeans ontwerpen ze ook ready to wear en staan ze bekend om hun capsulecollecties met gevestigde modehuizen als The Attico.

7 MUD Jeans

Heb je oude jeans in je kast liggen die je niet meer aantrekt? Dan is Mud Jeans to the rescue. Zij transformeren jouw oude broek tot een nieuwe ontwerp. Het Nederlandse denimmerk wil duurzame jeans van hoge kwaliteit beschikbaar maken voor iedereen. Ze staan tevens bekend om hun lease systeem, waarbij je na een jaar leasen kan kiezen om de jeans te houden, terug te sturen of te ruilen voor een nieuw paar.

8 Atelier Reservé

Het Amsterdamse upcyclemerk Atelier Reservé maakt gebruik van vintage legerkleding en jeans. Vooral Levi's-spijkerbroeken zijn favoriet, maar ook wordt er veel gebruikt met reststoffen. Het resulteert tot gedurfde en vernieuwende ontwerpen met een heuse nineties vibe.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion