De tofste Nederlandse modelabels om juist nu te ondersteunen

Shop bewust bij jouw favoriete merk en steun hen in deze gekke tijd

glamour nederland
Glamour Nederland

In deze gekke tijd werkt ondertussen ongeveer heel Nederland thuis, waren de scholen en openbare plekken tot voor kort gesloten of beperkt toegankelijk. Hoewel misschien het laatste waar je nu aan denkt het kopen van nieuwe kleding is, kan het juist nu een goed moment zijn om met je uitgave je stem te laten horen. Met het geld dat jij uitgeeft bepaal jij welk merk je ondersteunt. Deze periode is de uitgelezen kans om mindful om te gaan met je aankopen, en bewust ervoor te kiezen een steentje bij te dragen aan een duurzaam bestaan van jouw favoriete merken. Daarom hier op een rij de tofste Nederlandse merken om juist nu te ondersteunen.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Ninamounah

Ninamounah is een Amsterdams label onder leiding van creatief directeur en ontwerper Ninamounah Langestraat en brand director Robin Burggraaf. In hun collecties staan duurzame productiemethode centraal, die leiden tot experimentele en vernieuwende designs.

2 Teym

Maxime Cartens is in 2015 Teym begonnen met de parka, vanuit haar eigen behoefte voor het perfecte exemplaar zonder logo’s. Ze zegde haar baan op bij een gevestigd internationaal modelabel en sindsdien werkt ze aan de moderne, klassieke, verantwoord geproduceerde garderobe. Denk aan het perfecte witte t-shirt, coltrui en joggingpak.

3 Daily Paper

Het Amsterdamse streetwearlabel Daily Paper gaat als een trein. De ooit door Hussein, Jefferson en Abderrahmane opgezette blog waarin liefde voor muziek, kunst, mode en cultuur centraal stond leidde tot het ontstaan van het merk dat uitgroeide tot een waar Nederlands begrip.

4 Wandler
Dit bericht bekijken op Instagram

Ava mini 🖤#wandler

Een bericht gedeeld door WANDLER (@wandler) op

Wandler staat bekend om haar bijzondere it-bags en gewilde schoenen, en is uitgegroeid tot een grote favoriet onder menig streetstylester. Het label werd in 2017 opgezet door de Nederlandse Elza Wandler, is gevestigd in Amsterdam en produceert al haar luxe items in een kleine fabriek in Italië.

5 Patta

Het Amsterdamse Patta werd al in 2004 gelanceerd door Edson Sabajo en Guillaume Schmidt en wordt gekenmerkt door opvallende streetwear items in de vorm van eigenzinnige ontwerpen en accessoires. Wat begon als een hobby, is nu uitgegroeid tot een herkenbaar merk en creatieve hub .

6 Three + One

FOUR Amsterdam is de thuisbasis van begeerlijke luxe labels, maar de Nederlandse boetiek biedt ook een toegankelijke in-house lijn, genaamd Three + One. De lijn omvat moderne variaties op klassieke items in de vorm van tijdloze jacks, cargo broeken en utility wear.

7 Gauge81
Dit bericht bekijken op Instagram

SS20 | medellin SATIN DRESS | @glamournl

Een bericht gedeeld door GAUGE81 (@gauge81_) op

Gauge81 is een in Amsterdam gevestigd label dat de grens tussen casual items en avondkleding vervaagt. Denk aan minimalisme uit de jaren 90, opvallende kleuren en nietsverhullende ontwerpen.

8 Deblon Sports

Het Amsterdamse sportmerk Deblon wordt voor en door vrouwen gecreëerd sinds zijn lancering in 2013, opgericht door Céline Brinkgreve en Marjolein Buss. Het merk is geïnspireerd op de stijl van de wijk Deblon in Rio de Janeiro, waar vrouwen zich mooi en trots voelen, ook tijdens het sporten.

9 this is CURRATED.

this is CURRATED. is een Amsterdams label opgericht door influencer en fotograaf Sabrina Meijer in 2019, en is exclusief online verkrijgbaar. Het merk focust zich op enkele items die van de hoogste kwaliteit materialen tot stand zijn gekomen en je garderobe een stijlvolle twist geven.

10 Love Stories

Het Amsterdamse label Love Stories staat bekend om haar gewilde en verfijnde lingerieontwerpen, van kanten bralette's tot zijden pyjama's van de hoogste kwaliteit en maximale comfort. Het label werd in 2013 opgericht door Marloes Hoedeman en is sindsdien uitgegroeid tot een grote favoriet onder de modeliefhebbers.

11 Dear Vanessa
Dit bericht bekijken op Instagram

AMERICA THE GREATEST NATION OF AMERICA A / W 2020

Een bericht gedeeld door Dear Vanessa (@dearvanessa.eu) op

Het Nederlandse merk Dear Vanessa werd opgezet door ontwerper Poyan Rahimzadeh die items creëert met een verhaal erachter. Dit resulteert in kwalitatieve ontwerpen met een tijdloze feel die toch een moderne twist hebben.

12 Elzinga

Liselot Elzinga maakte tijdens de studio editie van Amsterdam Fashion Week 2020 haar debuut. De identiteit van het label is gebaseerd op klassieke couture-referenties die afkomstig zijn uit een door Elvis Presley geïnspireerde Rock'n'Roll-wereld.

13 1/OFF
Dit bericht bekijken op Instagram

Double Dockers. #1off #remade #dockers #levis

Een bericht gedeeld door 1/OFF® (@1offparis) op

Het Nederlandse bedrijf 1/OFF, dat haar kleding creëert in Parijs, geeft het duurzame upcycling een moderne twist. Het label transformeert high-end klassiekers in eigentijdse ontwerpen maar wel met die begeerlijke vintage feel.

14 Gaïa Gaïa

Gaïa Gaïa is het gloednieuwe modelabel van Nederlandse ontwerper Zoe Karssen. Ook binnen haar nieuwe merk ligt de focus op T-shirts en sweaters bedrukt met teksten en prints. De items worden op een kleinschalige manier geproduceerd met hoogstaande materialen, voor een tijdloos en kwalitatief resultaat.

15 KASSL

KASSL is een Nederlands label dat zich richt op het creëeren van de perfecte jas, afgeleid van de authentieke vissersjassen. De naam van het label is afgeleid van de plek waar de jassen worden gemaakt; de Duitse stad Kassl.

16 Filling Pieces

Filling Pieces is een in Amsterdam gevestigd modelabel, opgericht in 2009 door ontwerper Guillaume Philibert. Het label staat vooral bekend om hun moderne sneakers van hoge kwaliteit, die grote favoriet zijn bij menig streetstyle ster.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion