Deze 10 female-owned fashionbrands moet je (leren) kennen

Nu is het moment van structurele actie en support

Dress, Beauty, Sky, Fashion, Photography, Sitting, Gown, Photo shoot, Sea, Landscape,
Keshia Danso

Naast het steunen van black-owned beauty businesses zijn er talloze inspirerende black-owned modemerken, zowel van eigen bodem als op internationaal gebied. We tipten onlangs al een lijstje! Een voorstander zijn van diversiteit is niet genoeg; nu is het moment van structurele actie en support.
Want wij als consumenten bepalen met onze uitgaven waar we in investeren. Het is belangrijk dat we hier niet alleen nu, maar vooral ook in de toekomst mee doorgaan. En als je niet op hun tijdlijnen let, dan loop je bovendien je ultieme dagelijkse stijlinspiratie mis. Ziehier: een lijstje met female-owned fashionbrands die je moet kennen.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Libaya
View this post on Instagram

What’s your favorite look? #LibayaGirl.

A post shared by L I B A Y A (@libaya) on

Opgericht door Valene, “made voor dreamgirls all over de world” geinspireerd door Afrikaanse vrouwen. Stijl elementen zoals off-shoulder en ruches, laten zien dat Afrikaanse esthethiek van Congo tot Ghana altijd een onderdeel zijn geweest van het wereldwijde stijlbeeld.

2 Melaticllction

Sinds deze week gelanceerd, Melati is een ready-to-wear brand geïnspireerd door verhalen, muziek en rijke cultuur die de levendige vrouw gelukkig maakt met unieke en originele producten waar ze zich mee kan identificeren. De flowy chocoladebruine jurk is mijn favoriet.

3 Riot Swim

Gegarandeerde hot girl summer met de luxe zwemkleding van Riot Swim. Het label werd in 2016 opgericht door model Monti Landers, van hoog uitgesneden bikini’s tot cut out badpakken. Het iconische model 'de Echo' is altijd stijf uitverkocht. Je kan 'm dragen als zwempak, maar ook als een body een mooie pantalon.

4 Local European
View this post on Instagram

Cozy looks w/ @xtaramartin ⛈🤍☁️

A post shared by LOCAL EUROPEAN (@localeuropean) on

Local European is een L.A. based slow fashion kledingmerk - minimalistisch sexy en alle kledingstukken zijn gemaakt van deadstock. Dat is textiel waar al kledingstukken van gemaakt zijn en die anders op de afvalhoop zou belanden. Doordat de stukken van deadstock worden gemaakt, is er een beperkte oplage.

6 Nubian Skin

Een van mijn eerste shoots ging over nude-kleuren, de frustratie van het ontvangen van persberichten over nude-items, en vervolgens het ontvangen van zalmroze kledingstukken, maakte mij boos. Nubian Skin maakt nude ondergoed en panty’s voor iedere huidskleur.

7 Kai Collective
View this post on Instagram

Kokomiloko in the Umi dress 🖤 @life_withkoko

A post shared by KAI (@kaicollective) on

Dit kledingmerk uit London is opgericht in augustus 2016 door mode en reisblogger Fisayo Longe. Kai Collective heeft een passie voor vrouwen in alle variaties en streeft naar gelijkheid. Fisayo, is op zoek naar de beste stoffen en ontmoet etisch verantwoorde fabrikanten om mee samen te werken. De vegan leren jurk is onze favoriet.

8 Awakati
View this post on Instagram

@latanya.alberto 📸 by @lucawehnes

A post shared by Awakati (@awakati_) on

Awakati werd in 2018 opgericht door Yaïsi. Yaïsi groeide op in een kleine plaats in Nederland, waar haar continu de vraag werd gesteld: 'Maar waar kom je écht vandaan?' Ze wist haar familielijn helemaal terug te herleiden van Curaçao naar Afrika, waar haar voorouders als slaven zijn meegenomen. Dit inspireerde haar om anderen te connecten met hun roots en geschiedenis. In haar kledingcollectie vind je onder meer bucket hats, headwraps, tops en mondkapjes in de mooiste prints en kleuren.

9 Hanifa

In een wereld waarin wij niet weten hoe de modewereld eruit zal zien in de toekomst toonde Aifa Myuemba zich als een echte gamechanger. Vorige maand kwam de Congolese ontwerpster met haar merk Hanifa met een revolutionaire presentatie op Instagram Live door looks die bewogen als curvy 3D-modellen.

10 Brother Vellies

Opgericht in 2013 met het doel om traditioneel Afrikaans design en vakmanschap in ere te houden en het creëren en onderhouden van banen. Creative director Aurora James creëert met haar team one of a kind schoenen en accessories. Mjin idool Elaine Welteroth droeg ze onlangs op haar bruiloft.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion