De beste podcasts over mode om te beluisteren

Glamour's Lara tipt je haar favoriete fashion podcasts van dit moment

new york fashion week street style
Melodie JengGetty Images

Podcasts zijn het perfecte toevluchtsoord voor een welkome en interessante afleiding tijdens het fietsen, je dagelijkse treinrit, hardloopsessie of wandelmoment om die 10.000 stappen per dag te behalen. Ook op modegebied zijn er talloze podcastseries die je een kijkje achter de schermen bieden in deze inspirerende industrie. De wereld achter de mode-industrie wordt ontrafeld door middel van interessante interviews met ontwerpers en mode-insiders en intrigerende analyses over zowel de huidige staat als de toekomst van mode.

Ik deel mijn favoriete podcasts over mode zodat je volledig up-to-date bent over de stand van zaken in de modebusiness. Laat je inspireren door verfrissende gesprekken en ontrafel nieuwe inzichten achter het creatieve proces van je favoriete modehuizen.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 The Business of Fashion Podcast
bof podcast
BOF Podcast

Mode vakblad The Business of Fashion duikt in de ware business achter de mode-industrie, en dat geldt ook voor hun podcastserie. Je luistert naar inspirerende gesprekken met de meest toonaangevende ontwerpers, fashion insiders en editors over de veranderende industrie van de modewereld. Van de toekomst van de runway-shows tot een intrigerend gesprek met ontwerper Michael Kors over waarom hij besloot NYFW te verlaten.

2 Dior Talks
dior talks
Dior Talks

Frans modehuis Dior lanceerde de podcastserie Dior Talks, die zich in drie verschillende series splitst: The Female Gaze, Feminist Art en Heritage. De krachtige visie van Diors creative director Maria Grazia Chirui waarin women empowerment centraal staat, klinkt door in de podcast. In de nieuwste aflevering van de de laatste sectie wordt het woord gegeven aan fotografe Nadine Ijewere, die op 26-jarige leeftijd de eerste zwarte fotograaf ooit was die een Vogue-cover fotografeerde.

3 Fashion Unzipped
fashion unzipped
Fashion Unzipped

De Britse krant The Telegraph heeft een inspirerende mode-en stijlsectie die verder werd ontwikkeld in de interessante en vooral fun podcastserie Fashion Unzipped. Zoals de podcast zelf stelt: "een show die mode serieus neemt - zonder als te ernstig te zijn." Zo kun je er interviews vinden met ontwerpers en vattende samenvattingen van highlights van de afgelopen modeweken, maar ook mode-analyses over de kleding uit de Netflix hitserie The Crown.

4 Fashion Revolution Podcast
fashion revolution podcast
Fashion Revolution Podcast

Fashion Revolution is een non-profit organisatie die zich inzet voor het creëren van een duurzame en ethische mode-industrie. De Fashion Revolution Podcast verkent de verborgen verhalen achter de kleding die we dagelijks dragen, door middel van interviews en onderzoeken. Thema's als duurzaamheid, ethiek en transparantie in de mode-industrie staan centraal en worden op een toegankelijke manier gepresenteerd met praktische tips waardoor je zelf kunt bijdragen aan de verandering.

5 3.55 Podcast by Chanel
chanel 355 podcast
Chanel 3.55 podcast

Deze podcast van Chanel is vernoemd naar de befaamde 3.55 tas. De podcastserie bevat interviews met inspirerende personen die verwant zijn aan het huis van Chanel. Er wordt een exclusief inkijkje gegeven in de wereld van Chanel, met interviews met muses van het huis als Marion Cotillard, Pharrell Williams, Sofia Coppola en wijlen Karl Lagerfeld zelf. Opgenomen tijdens verschillende Chanel-evenementen in ruimtes als het appartement van Gabrielle Chanel of de ateliers, maar ook achter de schermen van verschillende modeshows.

6 Fashion No Filter
fashion no filter
Fashion No Filter

Fashion No Filter is een inspirerende podcastserie van streetstyle-sterren en journalisten Camille Charrière en Monica Ainley. De wereld achter de mode-industrie wordt ontrafeld door middel van interessante interviews met mode-insiders, als Alexandre de Betak over de toekomt van Fashion Week, of met Mugler’s nieuwe creative director Casey Cadwallader. In de nasleep van de Black Lives Matter-protesten werden er verschillende afleveringen gemaakt over diversiteit in de modewereld.

7 Pieces of Me: My Life in 7 Garments by Net-a-Porter
pieces of me my life in 7 garments by net a porter
Pieces of Me: My Life in 7 Garments by Net-a-Porter

Pieces of Me: My Life in Seven Garments is een podcastserie van online luxe modeplatform Net-a-Porter. Inspirerende vrouwen als actrice Tracee Ellis Ross en ontwerpster Anya Hindmarch komen aan het woord en spreken over de betekenis van mode in hun persoonlijke en professionele leven. Zoals Net-a-Porter zelf stelt: "Pieces of Me herinnert ons eraan dat kleding nooit zomaar enkel kleding is en dat de betekenissen er doorheen geweven zijn."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion