De meest gemaakte fouten bij oorpiercings

Een van 's werelds meest toonaangevende oorpiercers vertelt wat je níet moet doen

street style september 23   milan fashion week springsummer 2021
Christian VierigGetty Images

Het is niet ongebruikelijk om tegenwoordig iemand te zien met een oor vol piercings. Wat ooit een trend was, is de norm geworden, vooral onder modemeisjes (check Yara Michels), maar dat betekent niet echt dat je je oor klakkeloos moet vullen met gaten. Piercings zijn immers permanent! En de gaatjes altijd zichtbaar, mocht je toch een oorbel willen ditchen.

Er is ongetwijfeld een kunst om te piercen, en maar weinig mensen begrijpen het zo goed als Brian Keith Thompson, de eigenaar en piercer van de megapopulaire Body Electric uit Los Angeles. Dit zijn volgens hem de 4 ear piercing tips die je nooit mag vergeten.

Fout # 1: het sporadisch plaatsen van piercings

Een piercing is dynamisch en heeft twee kanten: een is de fysieke handeling van het krijgen van een piercing; het is de naald die erdoor gaat (duh). En aan de andere kant is een piercing een versiering. Think before you act; het is niet alleen het decoreren; het is het plaatsen van sieraden op bepaalde plekken in je oor(schelp). Je staat verstelt hoe vaak er misplaatste piercings verwijderd moeten worden... Laat je goed informeren en dan goed piercen.

Fout # 2: ontsmettingsalcohol gebruiken

Friendly reminder: alcohol is in deze 'niet voor langdurig gebruik'. Het is voor eenmalig gebruik. Het lichaam (je oor) kan niet genezen als je elke dag alcohol gebruikt. Het enige dat je nodig hebt is water en zeep. Milde zeep, zelfs geen antibacteriële zeep.

Fout # 3: Je sieraden niet schoonmaken

Als je net je oren hebt laten piercen ben je misschien obsessief bezig met je oorbellen en je oorlellen (of oorschelp) reinigen. Alles om maar geen ontsteking te krijgen! Maar als je al jarenlang oorbellen draagt, ben je wellicht helemaal niet meer zoveel bezig met hygiëne. Terwijl het wél nodig is om je oorbellen af en toe te reinigen. Hoe? Er is speciale reinigingsvloeistof voor gouden sieraden. Dompel je oorbellen een paar seconden onder, spoel het af, wrijf het droog en tadaaa: je ear candy heeft zijn mooie glans terug.

Fout # 4: gedateerde sieraden dragen

Over sieradensmaak valt natuurlijk te twisten, maar dit heeft Brian himself te zeggen over gedateerde sieraden. "Ik zie veel klanten van rond mijn leeftijd (of jonger) en ze dragen nog steeds veel oude ringen met kralen uit de jaren '90. Vooral de roestvrijstalen: 16-gauge, 14-gauge roestvrijstalen ringen voor vastgezette kralen. Dat kan niet meer, als je het mij vraagt. Nu zijn er mensen die van ze houden, I get that. Maar dat is niet mijn stijl, dat ouderwetse gedoe. Ik probeer mijn klanten te helpen. Ik probeer ze een andere sieradenweg te wijzen."

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Zilveren palmboom oorbedels van Zinzi
national glamour day 2020
Zinzi
2 14K gouden oorringen van Zinzi
national glamour day 2020
Zinzi
3 Gold plated zilveren oorbellen van TI SENTO - Milano
national glamour day 2020
TI SENTO - Milano
4 Zilveren oorhangers met witte zirconia's van Zinzi
national glamour day 2020
Zinzi
5 Gold plated steekoorbellen van Swarovski
national glamour day 2020
Swarovski
6 Zilveren bi-color oorbedels van Zinzi
national glamour day 2020
Zinzi
7 Gold plated oorbellen met lichtblauwe zirconia's van Vedder & Vedder
national glamour day 2020
Vedder & Vedder
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion