De beste tweedehands modeplatformen om je kleding te verkopen

Draag bij aan een duurzame modewereld en verdien er een zakcentje aan; win-win

street style at paris fashion week   womenswear spring summer 2021  day eight
Edward BerthelotGetty Images

Het is een feit; tweedehandskleding kopen én verkopen is booming business. Nu we veel vaker tijd thuis doorbrengen, is de kans groot dat je inmiddels al een closet detox hebt gedaan. Want laten we eerlijk zijn; niks is meer bevrijdend dan je kledingkast volledig te hebben uitgespit. In plaats van je overgebleven items waar je op bent uitgekeken weg te gooien, kun je ze ook gemakkelijk verkopen - vaak kun je er iemand anders wél nog gelukkig mee maken.

De beste modeplatformen

Vintage mode wordt steeds populairder en dat is te zien aan de hoeveelheid platformen waar pre-loved vintage fashion items worden aangeboden. Kun je door de bomen het bos niet meer zien en weet je niet waar je moet beginnen? Wij selecteerden de beste online tweedehands modeplatformen waar je gemakkelijk jouw kledingitems kunt verkopen. Geef je kleding een tweede leven en draag bij aan de duurzaamheid van de mode-industrie terwijl je er ook nog eens een zakcentje aan verdient; win-win situatie lijkt ons zo.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Vinted

Vinted is de grootste online marktplaats in Europa voor tweedehands kleding. Het platform heeft als missie om van tweedehands mode wereldwijd de eerste keuze te maken, waardoor je op een gemakkelijke manier gebruik kunt maken van de website. Je maakt simpelweg een paar foto's, deelt ze op het platform en stuurt ze op zodra ze verkocht zijn. Je ontvangt dan 100% van de verkoopprijs. Om het nóg makkelijker te maken heeft Vinted een aantal tips en tricks op een rij gezet om items succesvol te verkopen.

Verkoop je kleding via Vinted

2 Sellpy

Sellpy is een Zweeds tweedehands modeplatform dat onlangs in Nederland werd gelanceerd. De grote plus van Sellpy is dat je zelf maar heel weinig moeite hoeft te doen om je kleding een tweede leven te geven. Je stuurt de items gratis op naar het platform in hun gerecyclede Sellpy-tas (die je online kunt aanvragen), waarna zij vervolgens het hele verkoopproces voor je uit handen nemen. Je hoeft dus niet eens zelf foto's te uploaden! Wanneer een item wordt verkocht ontvang je 40% van de verkoopprijs, min één euro per item dat Sellpy voor je te koop aanbiedt.

Verkoop je kleding via Sellpy

3 Vestiaire Collective

Vestiaire Collective is hét Franse online-walhalla voor vintage designeritems. Toch kun je er ook items van betaalbare merken aanbieden, zoals onder meer Arket, Mango en Sandro. Je stuurt enkele foto's op van je items met daarbij een beschrijving van het item, waarna Vestiaire de items voor je online zet. Wanneer een item is verkocht stuur je het simpelweg op naar Vestiaire die het vervolgens stuurt naar de klant. Je ontvangt 80% van de verkoopprijs. Ook kun je je items opsturen naar Vestiaire waarna zij ervoor zorgen dat het goed op de site verschijnt, dan ontvang je een kleiner aandeel van de winst.

Verkoop je kleding via Vestiaire Collectieve

4 Depop

Depop is een online marktplaats afkomstig uit Londen waar je op een toegankelijke manier al je kleding kunt verkopen; van Prada tot H&M en alles er tussen in. Het ontwerp is gebaseerd op Instagram waardoor je gemakkelijk navigeert door het aanbod. Het platform is de laatste tijd mede door TikTok-trends enorm gegroeid en nog populairder geworden, waardoor je op een toegankelijke manier je kleding kunt aanbieden. De commissie wanneer je iets verkoopt bij Depop is 10%.

Verkoop je kleding via Depop

5 Asos Marketplace

ASOS Marketplace bestaat al jaren en is een goede plek om een kleine online vintage winkel op te zetten met je eigen items. Je kunt er designer items vinden en verkopen, maar ook kwalitatieve tweedehands items van betaalbare merken. Het is iets minder toegankelijk dan andere platformen omdat je in één keer minimaal vijf items online te koop moet plaatsen, maar dan ben je er wel gelijk van af. Ook is het hier niet gratis om je items te koop aan te bieden; als je iets verkoopt betaal je 20% commissie.

Verkoop je kleding via Asos Marketplace

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Fashion