National Glamour Day: de mooiste betaalbare duurzame mode-items

Duurzame mode hoeft niet duur te zijn

duurzame mode
Julia Marino - Glamour

Op zaterdag 10 april is het National Glamour Day! Tijdens het grootste shopping-event van Nederland shop je (ook online) de mooiste fashion, beauty en interieur items met 20% korting - hét perfecte moment om te investeren in je favoriete items die hoog op je lijstje staan. Ontdek hier alle deelnemende merken en alles wat je wil weten over National Glamour Day.

We weten inmiddels allemaal dat duurzaamheid een van de belangrijkste vraagstukken is van het moment, en al helemaal in de mode-industrie. Duurzame mode wordt dan ook een steeds groter onderdeel van de modewereld, waar steeds meer merken kiezen voor het gebruik van duurzame materialen voor hun items die worden geproduceerd onder eerlijke arbeidsomstandigheden. Toch bestaat nog steeds het idee dat sustainable fashion ontzettend duur is. Het tegendeel is waar, zeker als je je bedenkt dat de meerderheid van de mode-items eigenlijk té goedkoop is.

Betaalbare duurzame mode-items

Er zijn talloze merken die bewust bezig zijn met het verduurzamen van hun collecties zonder de prijs te verdriedubbelen. Niet alleen door te kiezen voor bepaalde materialen, maar ook door duurzaamheid in de letterlijke zin van het woord in te zetten en tijdloze items te creëren die je voor een lange tijd zult dragen. Investeer daarom in een garderobe met kwalitatieve basics gemaakt van duurzame materialen, waarvan je weet dat je ze altijd kunt combineren met andere, meer uitgesproken ontwerpen. Hoewel de meeste merken er nog niet honderd procent zijn, zijn deze labels zich allemaal bewust van het feit dat er nog veel verandering te behalen valt. Het is daarom een stap in de goede richting om bewuster je geld te investeren in betaalbare mode-items waarin je er niet alleen leuk uitziet, maar waarmee je tevens onderdeel bent van positieve verandering.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Scotch & Soda T-shirt via de Bijenkorf
de Bijenkorf

Scotch & Soda stelt goede kwaliteit voorop terwijl er met zoveel mogelijk duurzame materialen wordt gewerkt - zoals ook bij dit T-shirt van biologisch katoen. Een van hun topprioriteiten is om op een structurele manier de negatieve impact van mode op het milieu te verminderen. Maar ook veilige arbeidsomstandigheden staan hoog op de agenda voor het merk, door een eerlijke werkomgeving te waarborgen.

€39,95

*Shop dit item tijdens National Glamour Day met korting!

SHOP NU!

2 Levi's high waisted jeans
Levi's

Levi's maakt niet alleen items die in letterlijke zin duurzaam zijn (hun jeans gaan jarenlang mee), ook focussen ze zich steeds meer op duurzame materialen. Zo wordt er veel gewerkt met het materiaal tencel, biologisch katoen, hennepvezels en lanceerden ze hun duurzaamste collectie genaamd WellThread™ die wordt ontworpen op basis van vier leidende principes: materialen, mensen, milieu en methode.

€69,95

*Shop dit item tijdens National Glamour Day met korting!

SHOP NU!

3 Superga sneaker via Zalando
Zalando

Superga werkt voor verschillende items met duurzame materialen die een minimale impact hebben op het milieu en wil de ecologische voetafdruk verkleinen met haar allereerste Organic Collection. Zo is deze sneaker gemaakt van biologisch katoen dat gecertificeerd is door het EU-ecolabel.

€89,95

*Shop dit item tijdens National Glamour Day met korting!

SHOP NU!

4 Filippa K top via Otrium
Otrium

Filippa K staat bekend om een sterke focus op duurzaamheid. Zo staat circulariteit centraal, wat betekent dat er altijd van uit concepten als reduceren, repareren, hergebruiken en recyclen wordt gedacht. Door gebruik te maken van kwalitatieve en duurzame materialen wordt er tevens mode gecreëerd met een focus op de letterlijke term van duurzaamheid; kleding die een leven lang meegaat.

€23,99

*Shop dit item tijdens National Glamour Day met korting!

SHOP NU!

5 ARMEDANGELS via Otrium
Otrium

ARMEDANGELS gebruikt alleen gecertificeerde duurzame materialen zoals biologisch katoen, linnen, wol en gerecycled katoen. Ze handhaven ze de sociale standaarden van organisaties als Fairtrade en de Fair Wear Foundation en streven naar het creëren van tijdloze en moderne collecties met als grootste focus het maken van 'fair fashion in plaats van fast fashion' voor het creëren van een duurzame garderobe.

€33,99

*Shop dit item tijdens National Glamour Day met korting!

SHOP NU!

6
Zalando

Het Franse sneakermerk Veja zet duurzaamheid voorop in haar tijdloze ontwerpen. De minimalistische sneakers passen bij elke look en hebben een goede kwaliteit/prijsverhouding. Een deel van de collectie van Veja is bovendien volledig vegan.

€129,95

*Shop dit item tijdens National Glamour Day met korting!

SHOP NU!

7 Vanilia top
Vanilia

Vanilia was één van de eerste labels dat het Convenant Duurzame Kleding en Textiel ondertekende. Zo hebben ze extra veel aandacht voor materialen en benodigde grondstoffen en de sociale- en milieuimpact daarvan. Ze werken constant aan verbetering en stellen het belang van transparantie rondom productiekeuzes en arbeidsomstandigheden centraal.

€39,95

*Shop dit item tijdens National Glamour Day met korting!

SHOP NU!

8 Arket jeans via Zalando
Zalando

Arket focust zich qua duurzaamheid vooral op duurzame materialen zoals biologisch katoen en gerecycled polyester die ze gebruiken bij het overgrote deel van hun collecties. Daarnaast ligt hun focus vooral op het creëren van tijdloze items geïnspireerd op de Scandinavische ontwerpfilosofie van eenvoud en functionaliteit. Het label stelt zelf dat het een uitdaging blijft om verantwoord maatschappelijk ondernemen te garanderen.

€69,95

*Shop dit item tijdens National Glamour Day met korting!

SHOP NU!

9 Vagabond via de Bijenkorf
de Bijenkorf

Het schoenmerk Vagabond focust zich sterk op het verduurzamen van haar label door aandacht te bieden aan onder meer duurzaam materiaal, goede arbeidsomstandigheden te handhave en transparantie na te streven. Zo gebruiken ze 100% duurzame textielmaterialen als tencel, is hun leer afkomstig van gecertificeerde leerlooierijen en is er een efficiënt recyclingprogramma.

€130

*Shop dit item tijdens National Glamour Day met korting!

SHOP NU!

10 Samsøe & Samsøe trui via Zalando
samsøe  samsøe trui
Zalando

Veel items uit de collecties van Samsøe & Samsøe zijn gemaakt van gecertificeerd biologisch katoen, waarbij tevens alle fases van de keten onafhankelijk zijn gecertificeerd, zodat een milieuvriendelijke en maatschappelijk verantwoorde productie kan worden gegarandeerd. Bovendien streven ze ernaar items te maken die tijdloos, functioneel en verfijnd zijn voor een duurzame garderobe.

€129,95

*Shop dit item tijdens National Glamour Day met korting!

SHOP NU!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder