Een interview met de Britse modeontwerper tijdens Amsterdam Fashion Week.

Een tête-à-tête met Melanie Brown

Stephanie glipt tijdens Amsterdam Fashion Week backstage voor een interview met de Britse modeontwerper

Melanie Brown begon haar carrière bij Stills, maar besloot in 2012 haar eigen label te beginnen. Na twee jaar zwoegen was zaterdagavond het moment daar: haar debuut op Amsterdam Fashion Week. Terwijl de modellen zich omkleedden, glipte Glamour backstage voor een tête-à-tête met de Britse modeontwerpster.

Hoe voel je je?
“Opgelucht! Ik liep al máánden met een ideaalbeeld van de show in mijn hoofd rond. Ik hoopte dat het zou uitpakken zoals ik wilde, en dat is gelukkig gebeurd. De ontwerpen, de modellen, de videoprojecties: it all came together. Dat maakt de twee jaar bikkelen meer dan waard. De afgelopen weken werkte ik elke dag zó lang door, dat mijn kinderen op een gegeven moment vroegen: ‘wie ben jij?’”

Ze zijn vast heel trots nu.
Haar zoontje komt bij ons staan: “Heel trots!” (Aww...)

Je inspiratie haalde je uit water, zagen we aan je modellen met kleddernat haar.
“Ik ben er compleet gefascineerd door. Water is zo’n bijzonder molecuul: het is onstabiel en asymmetrisch, maar kan zich transformeren, aanpassen en zich samenvoegen tot een harmonieus geheel. Toevallig is het vandaag volle maan: dat is het moment waarop water het meest krachtig is.”

Wat gebeurt er dan?
“De maan zorgt voor de getijen: eb en vloed. Tijdens volle maan staan de zon en de maan ten opzichte van de aarde in elkaars verlengde, waardoor hun krachten worden gebundeld en zij nog meer aantrekkingskracht uitoefenen op de zee. Zo ontstaat springtij: tijdens vloed is het water extra hoog en tijdens eb extra laag.”

Kwam je door je liefde voor water ook uit bij die felgekleurde poncho’s?
“Ik noem het rain dresses. Sinds ik jaren geleden van Engeland naar Nederland ben verhuisd, zoek ik al naar een mooi regenpak. De meeste regenpakken zijn zo lelijk! Mijn doel was om een regenjas te ontwerpen die functioneel is, maar waar je er wel stijlvol in uitziet.”

Wat is jouw favoriete stuk uit de collectie?
“Ik ben heel trots op de gebreide truien die ik samen met Humana heb ontworpen. Een deel van de kleding die zij inzamelen, is niet geschikt om opnieuw gedragen te worden. Door ReBlend worden die items gerecycled en teruggebracht tot een vezel, waarna er weer een nieuwe stof van wordt gemaakt. In feite is het dus afval, waar iets nieuws van gemaakt is."

Menu
Ads for you!

Hi you!

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Thanks a million!

Sluiten