Zeg maar dag tegen de lange wachtrijen bij de kassa's, de zelfscankassa's in de Zara gaan je shopleven een stuk aangenamer maken.

Het is zover: in deze Nederlandse Zara's zijn zelfscankassa's ingevoerd

Dahaagggg lange wachtrijen

Bij de Spaanse modegigant Zara scoor je de beste vondsten en trendy hoogstandjes, maar het pasleed en wachtrij-leed is nogal een zware dobber. Begin dit jaar kondigde de keten aan met veranderingen te komen. En die veranderingen zijn heel recent ingevoerd. Zeg maar dag tegen de lange wachtrijen bij de kassa's, de zelfscankassa's gaan je shopleven een stuk aangenamer maken. 

Scannen maar
In september vorig jaar liet de Spaanse modeketen al weten dat de doe-het-zelf kassa's in Groot-Brittanië werden ingevoerd. Toen was nog niet duidelijk wanneer en waar in Nederland de handigje snufjes gelanceerd zouden worden. Inmiddels weten we dat wel.

Komt-ie. De zelfscankassa's bij Zara zijn te vinden in de volgende steden: 

  • Zaandam (1 kassa)
  • Groningen (3 kassa's)
  • Rotterdam Zuidplein (3 kassa's)
  • Amsterdam Kalverstraat (3 kassa's)

De kassa's zijn in alle vestigingen te vinden op de damesafdeling op de begane grond. Of, wanneer en waar er nog andere zelfscanners worden ingevoerd, is nog niet bekend. Zo zien de apparaten eruit:

Meer snufjes
Zara gaat lekker met haar tijd mee. De zelfscankassa's zijn niet de enige digitale ontwikkelingen die het bedrijf introduceert. De internationale modeketen komt met touch screens in de paskamers. Dan kun je andere maten opvragen en hoef je niet meer halfnaakt (langs een goedgevulde rij aan toeschouwers) je hokje uit te trippelen. 

Slimme kassa
Vogue UK medewerkers mochten een kijkje nemen in de vernieuwde ZARA store. Ze waren ethousiast; de zelfscanner werkt doodsimpel (en lijkt op de app), je hoeft je items niet eens te scannen. De kassa herkent de items die jij bij je hebt en in 'het mandje' legt, dus je hoeft niet bang te zijn dat je bepaalde items vergeet of teveel items scant. 

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten