Het Italiaanse modehuis Gucci heeft toegezegd vanaf de zomercollectie in 2018 geen bont meer te gebruiken.

Italiaans modehuis Gucci stopt met bont

Gucci besluit te stoppen met bont van nerts, coyote, wasbeerhond, vos, konijn en karakul

© Getty Images

Gucci-vreugde op de redactie vanochtend. En niet omdat één van mijn collega’s zojuist een nieuw stel loafers heeft aangeschaft. Het Italiaanse modehuis heeft toegezegd vanaf de zomercollectie in 2018 geen bont meer te gebruiken. Dat maken de Fur Free Alliance en Bont voor Dieren vandaag bekend. Fur Free Alliance is een overkoepelende organisatie van 40 dierenbeschermingsorganisaties die strijden tegen het gebruik van bont met een programma van bontvrije retailers.

Bewustzijn met blijvende verbetering
Gucci’s CEO Marco Bizzarri heeft deze beslissing aangekondigd tijdens een live uitzending van Gucci 2017, #LCFcKering. “Sociaal verantwoord ondernemen is één van onze kernwaarden, wij blijven ons inzetten voor het milieu en de dieren. Met hulp van FFA-leden is Gucci heel enthousiast om de volgende stap te zetten. Wij hopen dat dit inspirerend zal werken voor meer innovatie en bewustzijn met blijvende verbeteringen in de luxe mode-industrie,” aldus Bizzarri.

Meer merken zijn bontvrij
Gucci besluit te stoppen met bont van nerts, coyote, wasbeerhond, vos, konijn en karakul (ook wel bekend als Swakara of Perzisch lam) en alle andere soorten die speciaal gefokt of gevangen worden voor de bontindustrie. Gucci treedt hiermee in de voetsporen van Armani, Hugo Boss, Yoox, Net-a-Porter en Stella McCartney.

Nederlandse bontvrije merken
Nicole van Gemert
, directeur van Bont voor Dieren: “Na Hugo Boss en Armani besluit nu dus ook het luxe merk Gucci voortaan af te zien van bont. De luxe mode-industrie is duidelijk overstag gegaan en bevestigt hiermee dat bont niet meer kan in de 21ste eeuw.” In Nederland zijn de merken en winkels te vinden op de bontvrijlijst van Bont voor Dieren.

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten