Forever 21 is weg, een nieuw winkelconcept komt ervoor in de plaats: het Japanse kledingmerk Uniqlo opent dit najaar zijn eerste winkel in Nederland.

Japans kledingmerk Uniqlo komt naar Amsterdam

Uniqlo, beter bekend als de Japanse H&M

Als één deur sluit, opent zich een andere. Zo ook op de Kalverstraat in Amsterdam. Forever 21 is weg, een nieuw winkelconcept komt ervoor in de plaats: het Japanse kledingmerk Uniqlo opent dit najaar zijn eerste winkel in Nederland.

Weer een winkel erbij 
Wie van Zara, Mango, H&M houdt, kan Uniqlo zeker waarderen. De modeketen staat bekend als de Japanse H&M: je vindt er kwalitatief goede kleding voor een relatief lage prijs. Denk aan een groot aanbod van basics, denim en sports- en outerwear. Net als H&M, gaat Uniqlo vaak samenwerkingen aan met designers en beroemdheden, zoals Pharrel Williams en onlangs J.W. Anderson. 

De keten vind je naast Japan en straks Nederland ook al in negentien andere landen, waarvan zes in Europa. In Frankrijk heeft Uniqlo al 22 winkels en in België twee. In het najaar dus de eerste vestiging in Nederland en later dit jaar is ook Zweden aan de beurt. 

Forever 21
Sinds een paar weken is Forever 21 aan het Rokin gesloten. Dankzij de sluiting zijn meer dan honderd mensen hun baan verloren. Waarom de reorganisatie plaatsvindt, is niet bekend. General manager Benjamin Colin zegt op Linkedin dat het niets te maken heeft met financiële problemen, maar met een nieuw strategisch plan dat de komende jaren wordt uitgewerkt. 

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten