HEMA is op de vingers getikt door een rechter in Brussel, en niet zo'n beetje ook.

Levi's heeft de broek aan: HEMA moet het jeansmerk € 4,5 miljoen betalen voor replica-jeans

Zijn de V-vormige stiksels toch niet 'echt HEMA'

HEMA is op de vingers getikt door een rechter in Brussel, en niet zo'n beetje ook. Volgens de rechter heeft het Nederlandse warenhuis de stiksels op de kontzakken van jeansmerk Levi's gekopieerd. En dat is ze duur komen te staan. 

Achter de broek aan zitten
Uit de uitspraak van de rechtbank van koophandel in Brussel, die woensdag verscheen op website Boek9.nl, blijkt dat de sticksels van HEMA te veel lijken op de iconische variant van Levi's. In totaal zijn er 221.603 broeken over de toonbank gevlogen die de 'beruchte' stiksel zouden bevatten.

De broek lappen en het garen toegeven 
Met een totale boete van €4,5 miljoen, komt dat dus neer op zo'n €20,30 per broek. Dat is behoorlijk wat, als je bedenkt dat de broeken in het warenhuis niet meer dan €25 per stuk kosten. 

Duur grapje
Kortom, een serieuze zaak, voor zowel de jeansgigant als het warenhuis. HEMA heeft de broeken inmiddels uit de schappen gehaald. Wat slim is, aangezien het ze €100 per broek kost als ze doorgaan met de verkoop van de 'geïmiteerde' kledingstukken. 

Tot slot ben je natuurlijk benieuwd hoeveel de stiksel daadwerkelijk op elkaar lijken? Zie hieronder. Links die van HEMA, rechts Levi's. 

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten