H&M ligt al een paar dagen onder vuur vanwege de manier waarop ze een kindertrui probeerden te verkopen. Verschillende mensen noemen de advertentie beledigend en racistisch. De reactie van profvoetballer Romelu Lukaku moet je even zien.

Profvoetballer Romelu Lukaku's spreekt zich ook uit over de 'racistische' kindertrui van H&M

Hij volgt rapper The Weeknd en neemt publiekelijk een standpunt in

De ‘racistische’ kindertrui van H&M blijft het gesprek van de dag. Na de reactie van onder anderen rapper The Weeknd, spreekt ook de Belgische profvoetballer Romelu Lukaku zich uit op social media.

Kindertrui
Even terug. H&M probeerde een kindertrui te verkopen, met als model een gekleurde jongen. Het probleem is, dat de trui bedrukt is met de tekst ‘Coolest monkey in the jungle’. Verschillende mensen noemen de foto beledigend en racistisch.

Beautiful
Romelu Lukaku reageert op de kwestie door dezelfde foto van H&M te delen op zijn Instagram, met een cruciale verandering. In plaats van ‘Coolest monkey in the jungle’, pronkt de tekst ‘Black is beautiful’ op de borst van het kleine model. Onder de foto zet Lukaku de tekst “Je bent een prins, die binnenkort een koning wordt. Laat niemand je iets anders wijsmaken.”
Geen samenwerkingen meer
The Weeknd plaatste eerder al een tweet om te laten zien dat hij de advertentie van H&M not done vindt. Hij spreekt zijn ongenoegen uit en weigert in de toekomst samen te werken met de modeketen.

Reactie van H&M
H&M heeft zelf via Instagram haar excuses aangeboden. Het modehuis is het eens met de bezwaren, en betreurt de advertentie. H&M heeft belooft de zaak tot op de bodem uit te zoeken.

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten