Twee derde van de Xenos-winkels wordt vervangen voor de Europese interieurwinkel Casa.

Xenos is niet meer: tweederde van de winkels wordt omgebouwd tot Casa

Zeg maar dag tegen de zilveren sieradendoos

Als we aan Xenos denken, denken we vooral aan een één artikel uit onze jeugd: de zilveren sieradendoos met paars gestoffeerde binnenkant. Remember? Om heel zorgvuldig al je sieraden in te sorteren, die vervolgens een week later volledig overhoop lagen.

Dat stukje jeugdsentiment moet je voortaan ergens anders zien te scoren, twee derde van de winkels wordt vervangen voor de Europese interieurwinkel Casa

Twee derde wordt vervangen
Zag je grote gele letters op de etalage, dan wist je dat je dingen ging kopen die je eigenlijk niet echt nodig had. Los van de perfecte sieradendoos, kwam je er uiteraard ook voor de schappen vol fotolijstjes, kaarsenhoudertjes, spiegels, kussens. Eigenlijk alle spullen waarmee je een kamer kunt vullen. Binnen nu en de zomer 2019 gaat dat lastig worden, tweederde van de geelgeletterde winkels wordt omgebouwd tot Casa.

Nieuwe winkels
Casa is vooral bekend in de rest van Europa. In acht Europese landen staan inmiddels 500 winkels van de -eveneens- interieurketen. De nieuwe interieurketen is, net zoals Xenos, eigendom van Blokker Holding. Nederland is straks 110 Casa-filialen rijker, waarbij vooral wordt gekeken welke huidige Xenoswinkels goed in de Casaformule passen. 

Qua inrichting wordt het een stuk strakker. Het assortiment blijft nog wel redelijk hetzelfde: decoratie- en geschenkartikelen, huishoudtextiel, keukenaccessoires en meubelen voor in en rond het huis. Krijgen we dan misschien een sieradoos 2.0? 

Nog een beetje nostalgie
Een schrale troost voor de diehard fans; 60 van de in totaal 180 Xenoswinkels blijven nog wel bestaan. Welke dat zijn, is nog niet bekend. De eerste Casa-winkels zullen voor het einde van dit jaar geopend worden. De rest van de in totaal 110 filialen zullen voor de zomer van volgend jaar af zijn. 

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten