De PUMA Suede sneaker, wie had ze niet? Wil jij deze oude klassieker toevoegen aan je sneaker collectie? Je scoort ze hier.

Dit is dé klassieker onder de sneakers

De PUMA Suede sneaker, wie kent hem niet? Of we de sneaker nu in de sportschool of dagelijks leven dragen, het is een favoriet in onze garderobe. En waarschijnlijk vroeger ook in die van je ouders.

Verjaardag
De sportgigant viert dit jaar de 50ste verjaardag van de PUMA Suede. Het is ook direct het oudste model van het merk. Glamour's Babette ging naar Londen, waar PUMA een lezing gaf met hip-hop icoon Bobbito. Hij blikte terug op de impact van de klassieke sneaker. Zie hieronder een geschiedenislesje sneakers.

#ForAllTime
De PUMA Suede maakte haar debuut in 1968 en was meteen een succes. Van basketballers tot B-boys en later ook modeliefhebbers: veel mensen wereldwijd paradeerden over straat met de schoenen.

Een bijzonder moment in de sportwereld
En dat kwam vooral door de Zomer Spelen in 1968, toen de Amerikaanse athleet Tommie Smith het 200 meter wereldrecord verbrak met PUMA Spikes en het erepodium op liep met een PUMA Suede in zijn linkerhand. De rest is geschiedenis. 

Deze wil je hebben
Heb jij nog geen paar Puma Suede in je kast staan? Tijd om daar verandering in te brengen!  Om de verjaardag van de schoen te vieren, komt PUMA met verschillende edities van de schoen. Denk aan klassiekers tot opvallende varianten met strikken of zelfs Hello Kitty.  Je checkt ze hier.

Wij deden alvast wat voorwerk en selecteerden er een aantal. Bekijk ze hieronder.

Menu
Ads for you!

Hi you!

We zien dat je een adblocker gebruikt, die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden. Wil je ons helpen? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Dankjewel! X Glamour!

Sluiten