Donderdag is het dan eindelijk zover: H&M lanceert de kersverse Conscious Exclusive collectie. Een duurzame lijn vol beeldige robes en ander feestelijk kleergoed waar je maar al te graag voor in de rij gaat liggen.

Dit wil je niet missen: H&M lanceert Conscious Exclusive

Donderdag is het dan eindelijk zover: H&M lanceert de kersverse Conscious Exclusive collectie. Een duurzame lijn vol beeldige robes en ander feestelijk kleergoed waar je maar al te graag voor in de rij gaat liggen.

Na Vanessa Paradis en Amber Valetta heeft H&M dit keer Olivia Wilde gestrikt als gezicht. De actrice is overtuigd veganist, filantroop en zet zich in voor duurzaamheid. “Het mooie van de lijn is dat je geen compromis hoeft te sluiten wat betreft je stijl,” aldus de trotse actrice. “Het is kleding die ik wil dragen, en die dus ook nog gemaakt is van duurzaam materiaal. Zo zou mode altijd moeten zijn.”

Extra bijzonder: De Nederlandse modellen Imaan Hammam en Julia Bergshoeff zijn te zien in het lookbook.

Conscious Exclusive is voortgekomen uit een behoefte van stylisten. Zij klopten een paar jaar geleden en masse bij de Zweedse modeketen aan op zoek naar duurzame rodeloperjurken. Sindsdien duikt het ontwerpteam elk jaar achter de tekentafel om jurken, pakken en andere feestelijke items te maken die niet zouden misstaan op de Oscars. Tegelijkertijd sturen ze er onderzoekers op uit om innovatieve materialen te zoeken. Een grote doorbraak waar de keten dit jaar mee op de proppen komt: kralen die gemaakt zijn van gerecyclede plastic flessen.

Daarnaast werkt H&M samen met organisaties als Solidaridad hard aan een leefbaar loon in landen als Bangladesh en Cambodja. Een belangrijke belofte: uiterlijk in 2018 wil de keten dat alle textielarbeiders die voor hun strategische leveranciers werken een leefbaar loon krijgen. In het augustus nummer van Glamour lees je meer over de duurzame acties van H&M.

Klik door naar de gallery voor uitleg over de materialen van onze favoriete stukken uit de collectie. 

Conscious Exclusive is vanaf donderdag verkrijgbaar in 200 winkels wereldwijd op HM.com

Menu
Ads for you!

Hi you!

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op Glamour.
Dit vinden wij jammer, want daardoor missen we inkomsten die we hard nodig hebben om jou
de meest awesome content te bieden? Merk dan onze site als 'veilig' aan en volg deze instructies.

Thanks a million!

Sluiten