Mijn droombaan naast Glamour? Werken voor Ajax!

'Ik moét altijd iets blijven doen waar ik passie voor heb'

anke's droombaan na glamour
Anke de Jong

Glamour's Anke de Jong werkt al jaren in de modewereld, maar wat zou ze doen als ze geen hoofdredacteur was geweest bij een magazine?

De baas van Ajax

"Als iemand aan mij vraagt welke baan ik zou willen hebben als ik geen hoofdredacteur was geweest bij Glamour, heb ik daar meteen een antwoord op. De baas van Ajax natuurlijk! Dit klinkt wel heel breed, dus als ik specifieke zou moeten kiezen, zou ik eerst commercieel directeur willen worden en daarna het liefst uitgroeien tot algemeen directeur. Het lijkt mij dan heel tof om te laten zien dat je die functie ook kunt vervullen wanneer je uit de modewereld komt.

Je vraagt je nu misschien af; van mode naar sport, waarom? Ik heb ongelooflijk veel respect voor topsporters en alles wat ze doen en laten om hun doel te bereiken. Dat triggert iets in mij en ik krijg daar een ontzettend warm gevoel van. Wat ik misschien nog wel het allerbelangrijkste vind, is dat sport iedereen met elkaar verbindt. Kijk maar eens naar het Nederlands elftal. Man of vrouw, zwart of wit, jong of oud; het maakt niet uit. Iedereen staat daar met dezelfde passie en je verbindt écht alle lagen met elkaar.

'Ik zie mezelf als topsporter in mijn werk'

Mijn grootste passie is een merk bouwen, hier haal ik enorm veel voldoening uit. Als ik als commercieel directeur aan de slag zou gaan bij Ajax, zou ik het merk nóg verder willen uitbouwen en groter maken. Ik moét altijd iets blijven doen waar ik passie voor heb. En voor Ajax, voetbal en een teamsport heb ik dat zeker. Het lijkt me dan ook zó cool om te werken in de sportwereld.

Werken in het buitenland

Er is mij vroeger eens gevraagd of ik zou willen solliciteren als hoofdredacteur van Glamour Amerika, maar dit heb ik uiteindelijk niet gedaan. Ik zou niet snel voor werk verhuizen naar het buitenland denk ik, maar never say never. Stel dat ik later een relatie heb met iemand die wel een passie heeft om in het buitenland te gaan werken, kan het natuurlijk al een heel ander verhaal zijn, maar in the end is voor mij mijn basis het allerbelangrijkste; vriendinnen, familie, Friesland, Nederland, thuis. Mijn zusjes staan hier juist heel anders tegenover. Zij wonen en werken allebei in het buitenland. De jongste, Hilde (23), werkt als professioneel ijshockeyster in Oostenrijk én speelt voor het Nederlandse team, waar ze de hele wereld mee over reist. De middelste van ons drieën, Marijke (31) woont in Australië en werkt enorm hard als nanny en voor een kledingmerk. Uiteindelijk gaat geluk toch écht voor, ook al ben ik een carrièretijger.

Ik blijf altijd denken; 'This is only the beginning.' Nu ik Editor in Chief ben bij Glamour, wil ik de volgende keer voor een nog groter bedrijf werken waar ik nieuwe energie van krijg. En wie weet zie je mij in de toekomst terug bij Ajax."

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur