Iedereen op TikTok en Instagram maakt 'pancake cereal' – dit is de nieuwe food hype

En zo maak je het

pancake cereal recept
Instagram / @tomatoes_tomahtoes

Foto via @tomatoes_tomatohs op Instagram

We hebben ondertussen allemaal onze bakkunsten voor het maken van bananenbrood laten zien en de Dalgona koffie uitgeprobeerd. Maar, in de snelle en wispelturige wereld van de lockdown challenges, neemt er nu een nieuwe foodtrend social media over.

Pancake cereal

Pancake cereal is afkomstig van TikTok en gaat sinds een paar dagen ook viraal op Instagram en Twitter, waar fijnproevers de minipannenkoeken in een nieuw jasje steken door allerlei verschillende soorten toppings te gebruiken.

Mini-pannenkoekjes (nog veel kleiner dan poffertjes!) met siroop, yoghurt, chocoladesaus en hagelslag als topping, duiken overal op social media op. De #pancakecereal hashtag is alleen al op TikTok meer dan 680 miljoen keer bekeken.

De methode houdt in feite in dat je miniversies van pannenkoeken maakt en ze vervolgens in een kommetje serveert, alsof het ontbijtgranen zijn. Terwijl de overgrote meerderheid de minipannenkoeken bedekt met sausjes en zoetige lekkernijen, gaan sommige experimentele fijnproevers nóg een stap verder en verpletteren ze Oreo-koekjes of Lucky Charms-granen en voegen ze deze - met extra cacaopoeder - toe aan het beslag.

This content is imported from TikTok. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
@melanie_locke

i’m telling u guys 10/10 recommend!! might even beat normal pancakes #pancakecereal

♬ Day in Paris by llusion - watkins76

Recept: zó maak je pancake cereal

Wil je deze trend ook joinen? Dit heb je volgens I Am A Food Blog allemaal nodig en deze stappen moet je allemaal volgen om het heerlijke recept zelf te kunnen maken.

Benodigdheden

 • Een kom
 • Een koekenpan
 • Iets waarmee je het beslag kan druppelen
 • Een spatel

  Ingrediënten

  • 60 gram bloem
  • 1 eetlepel suiker
  • 0,5 theelepel bakpoeder
  • 0,5 theelepel zout
  • 120 ml karnemelk (of normale melk als je geen karnemelk hebt)
  • 1,5 eetlepel geklopt ei
  • Olie om de pan mee in te vetten

   Bereidingswijze

   1. Meng de droge ingrediënten (bloem, bakpoeder, zout en suiker) in een kom.
   2. Voeg vervolgens het geklopte ei en de karnemelk toe en meng dit tot alle grote klonten eruit zijn.
   3. Giet het beslag in een knijpfles met een dunne punt, of een spuitzak waarvan een heel klein puntje is afgeknipt. Heb je dit niet in huis? Gebruik dan een theelepel om je pancake cereal in de pan te druppelen.
   4. Verhit een pan met olie op middelhoog vuur.
   5. Druppel het beslag in de pan en bak tot het beslag aan de bovenkant begin te drogen. Als je ze omdraait moeten ze goudbruin zijn. Draai ze dan om zodat de andere kant ook even kan garen. Dan is je pancake cereal klaar.
   6. Verplaats je mini-pannenkoekjes naar een kom en serveer met een topping naar keuze; van boter en siroop tot hagelslag en ontbijtgranen. Sommige mensen gaan zelfs voor melk, maar wat we dáár van vinden? Uiteindelijk is de keuze aan jou.

    This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

    Dit artikel verscheen eerder op Glamour UK.


    This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
    Advertentie - Lees hieronder verder