Weer deze week: de temperaturen schieten omhoog

Het kan tot wel 27 graden worden!

young confident women relaxing on pool float
Rockie Nolan / Refinery29 for Getty ImagesGetty Images

Haal je sandaaltjes maar tevoorschijn en trek je mooiste zomerjurk aan, want deze week kunnen we de zomer vieren. Na dit weekend schieten de temperaturen in Nederland omhoog. En dan hebben we het niet alleen over je-kunt-je-jas-mooi-thuis-latenweer, maar ook over spaghettibandjes-en-blote-benenweer. De temperaturen kunnen stijgen tot wel 27 graden Celsius.

Weer deze week

Yes, dat lees je goed. Vanaf maandag schommelen de temperaturen van 20 tot 27 graden in het hele land. Maandag en dinsdag begint het zonnetje zacht, zo meldt AT5. Op woensdag en donderdag wordt het het warmst. Hoewel het hele land dan kan genieten van het zonnetje, krijgen Limburg en Brabant het meest tropische weer. Aanstaande donderdag wordt het daar tot zo'n 27 graden.

Zomer met Covid-19

Voordat je nu meteen al je vrienden opbelt en een barbecue met tien mensen regelt of donderdag een tripje naar het strand plant: please don't. We zitten nog steeds in een crisissituatie en er zijn genoeg manieren om veilig van de zon te genieten. Mijn tip: haal ijs in de supermarkt, zoek je beste vriend(in) op (op 1,5 meter afstand) en ga chillen in de achtertuin. En vergeet je vooral niet in te smeren met zonnebrand.

Weer zomer 2020

De zomerse temperaturen van deze week zijn slechts een voorproefje van wat het weer deze zomer gaat doen. Weeronline voorspelt dat we een aantal snikhete maanden kunnen verwachten. In juni en augustus zijn er zelfs hittegolven in aankomst. Dat betekent dat het in beide maanden vijf dagen op een rij minimaal 25 graden moet worden, waarvan drie dagen dan ook nog eens minimaal de 30 graden moeten aantikken.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur