Harry Potter fun facts die iedere Potterhead moet weten

Zeg eens eerlijk: hoeveel wist jij er al?

harry potter and the philosopher's stone
Harry Potter and the Philosopher's Stone

Alle Harry Potter-fans verzamelen! Het is tijd om je kennis van de magische wereld te testen en te kijken voor welke S.L.IJ.M.B.A.L.-en en P.U.I.S.T.-en jij zou slagen. Ik geloof je als je zegt dat je een diehard Harry Potter fan bent, maar dat hoeft niet te betekenen dat je al alles weet van je favoriete boeken en films. Sterker nog, de kans is groot dat je deze tien Harry Potter-fun facts nog niet wist.

Productie van Harry Potter and the Chamber of Secrets werd tijdelijk stilgelegd

Tijdens het filmen van de tweede Harry Potter-film moest de productie worden stilgelegd. De reden: er was een luizenuitbraak op de set. Tja, dat heb je als je cast voornamelijk uit 13-jarigen bestaat.

Tom Feltons zakken moesten worden dichtgenaaid

Nog iets dat alleen kan gebeuren op een set vol kinderen: Tom Felton - die de rol van Draco Malfidus speelde - smokkelde stiekem eten mee naar de set. Dat stond het filmen zodanig in de weg, dat de zakken van zijn gewaad uiteindelijk werden dichtgenaaid, zodat hij daar geen lekkers meer in kon stoppen.

Zweinstein-afdeling van J.K. Rowling

In tegenstelling tot wat je waarschijnlijk verwacht, is niet Griffoendor, maar Huffelpuf de afdeling waarbij J.K. Rowling volgens zichzelf thuishoort. Harry Potter-lezers verwachten dat niet meteen, aangezien deze afdeling in de boeken wordt weergegeven als de underdog van de afdelingen.

Daniel Radcliffe werd gevraagd voor een auditie

Hoewel Emma Watson en Rupert Grint al snel gecast werden voor de rollen van Hermelien en Ron, was de zoektocht naar Harry een stuk lastiger. De makers konden maar geen geschikte acteur vinden, tot filmproducent David Heyman en scenarioschrijver Steve Kloves plotseling vóór Daniel Radcliffe en zijn ouders zaten bij een toneelstuk. David Heyman kende Daniels vader en haalde de ouders van de 12-jarige over om hem auditie te laten doen.

De tekst gaat verder onder de video.

Zien: zo maak je mini Boterbier cheesecakes

J.K. Rowling schreef het einde van Harry Potter al vroeg

In een interview (afgelegd door Daniel Radcliffe himself) vertelt J.K. Rowling dat ze in het eerste jaar dat ze was begonnen aan de boeken al een schets had gemaakt van hoe het laatste hoofdstuk eruit kwam te zien. "Ik wist altijd al dat ik uiteindelijk wilde dat Hagrid Harry - die ogenschijnlijk dood was - zou dragen uit het bos. Ik wist dat ik naar een gevecht in Zweinstein zou toewerken. Ik wist dat Harry vrijwillig zijn dood tegemoet zou lopen, ik plande dat de geesten - met een gebrek aan een beter woord - terug zouden komen en met hem het bos in zouden lopen."

Leeftijd van Jammerende Jenny

Shirley Henderson, die in Harry Potter and the Chamber of Secrets de rol van Jammerende Jenny kreeg, is de oudste actrice die een Zweinstein-leerling heeft gespeeld. De actrice was op het moment van filmen 37 jaar oud, terwijl ze de rol van een 14-jarig meisje speelde.

Zo veel bliksemschichten en brillen verbruikte Harry Potter

Daniel Radcliffe en zijn stuntmannen hebben nogal wat opplakbare bliksemschichten erdoorheen gejaagd. In totaal hebben de make-up artists het iconische bliksemlitteken 5800 keer aangebracht. Ook het ronde brilletje - dat zo kenmerkend voor Harry Potter is - werd een paar keer vervangen. Zeg maar gerust 160 keer.

J.K. Rowling en Harry delen hun verjaardag

J.K. Rowling heeft haar hoofdpersoon dezelfde verjaardag gegeven als haarzelf: Rowling en Harry zijn allebei op 31 juli jarig.

Dementors geïnspireerd op depressie

Rowling raakte vlak na de dood van haar moeder in 1990 in een hevige depressie. De schrijfster gebruikte het gevoel dat ze toen had om de Dementors te creëren. "Het is moeilijk om depressie uit te leggen aan iemand die het nooit heeft gehad, want het is geen verdriet," vertelt J.K. Rowling in een interview met Oprah. "Ik ken verdriet. Als je verdriet hebt, huil je en voel je. Maar het is dat kille ontbreken van gevoelens - dat uitgemergelde gevoel. Dat zijn Dementors."

Het laatste Harry Potter-boek kreeg codenamen

Om te voorkomen dat Harry Potter and the Deathly Hallows zou uitlekken en het einde van de boekenreeks vroegtijdig bekend zou worden, gaf uitgeverij Bloomsbury het boek codenamen. En zeg nou zelf, wie zou er nieuwsgierig worden van de titels Edinburgh Potmakers of The Life and Times of Clara Rose Lovett: An Epic Novel Covering Many Generations?

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Wil je meer weetjes? Ken je deze fun facts over Albus Dumbledore al?

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur