Columnist Mikky Kiemeney: "Ik wilde altijd al ondernemer worden"

"Ik denk vaak: wat doet dat boerenmeisje daar in die wereld van pracht en praal?"

mikky kiemeney voor glamour
Glamour NL

Mikky Kiemeney (22) is ondernemer. Ze heeft haar eigen kledinglijn: Mikky Ki. Voor Glamour schrijft ze over haar leven in Barcelona met vriend Frenkie de Jong en hond Jagger.

Glamour's columnist Mikky Kiemeney

Hiii! Mikky hier. Jullie nieuwe columnist. Hoe tof dat ik Julia mag overnemen. Ik voel me helemaal vereerd. Ik hou van tijdschriften, al sinds ik klein ben knip ik leuke stukjes en foto’s uit. En nu een column schrijven, spannend!

Wie is Mikky Kiemeney?

Voor mensen die me niet kennen even een introductie: ik ben Mikky Kiemeney, 22 jaar, ondernemer, kom uit Brabant, woonde drie jaar in Amsterdam en nu sinds een halfjaar in Barcelona. Ik woon daar samen met mijn vriendje Frenkie en onze pup Jagger. Ik ben gek op Gossip Girl, padel, spelletjes spelen, lekker eten, mijn vriendinnen en familie. Houd van Maltesers, pornstar martini’s en spinazie met een gehaktbal. Haat koriander, tanken, blessuretijd in een voetbalwedstrijd, flits-palen en de was doen.

Ook Mikky: ik ben mega a-ritmisch – ik was dat meisje dat áltijd de verkeerde kant op ging tijdens de dansles. Later heb ik nog een muziekcarrière geprobeerd op te bouwen met mijn trompet, maar toen ik eenmaal Het Wilhelmus kon, dacht ik dat ik het had uitgespeeld, en je weet wat ze zeggen: op je hoogtepunt moet je stoppen.

Voetbal

Vroeger wilde ik eigenlijk op voetbal, maar toen ik daar aan kwam en alleen maar jongens in de kleed-kamer zag, stond ik de volgende dag op het hockeyveld. Hockey heb ik zo’n twaalf jaar gedaan, een paar jaar op het hoogste niveau bij HC Den Bosch en ik ben een paar keer Nederlands Kampioen geworden.

Mikky Ki

Samen met mijn vader heb ik kledinglijn Mikky Ki, een kledingmerk voor zowel vrouwen als mannen. Dat was mijn doel, aangezien ik de hele dag in de kleren van m’n broertje of vriend loop. Van jongs af aan wilde ik altijd al ondernemer worden; hard werken en je eigen geld verdienen is iets wat ik van huis uit heb meegekregen. Ondernemen met m’n vader is superleuk om te doen. Ik denk dat het heel belangrijk is dat als je met iemand een bedrijf start, je alles eerlijk tegen diegene kunt zeggen. En dat heb ik met m’n vader. Communication is key.

Het leven van Mikky

Ik stijg regelmatig op uit mijn lichaam door de bizarre dingen die ik soms meemaak en denk vaak: wat doet dat boerenmeisje daar in die wereld van pracht en praal? Maar dat geeft in elk geval genoeg voer voor deze column. Het komende jaar neem ik jullie mee in mijn leven en zal ik delen wat ik allemaal meemaak.

Mijn leven is elke dag anders. Alhoewel: nu in quarantaine niet. Nu zit ik naast de werkzaamheden voor Mikky Ki elke dag een zak Maltesers te eten, Gossip Girl te kijken en te knuffelen met m’n hond. Maar normaal gesproken kan ik de ene dag in een helikopter zitten naar een groot gala in Monaco, en de dag erop aan de keukentafel bij mijn oma. Wat ik leuker vind? Honderd procent de keukentafel bij oma, maar zo’n gala is ook wel vet natuurlijk. Stay tuned!


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur