Dit is de invloed van Volle Maan in Steenbok op je leven

Ben je een Kreeft of Steenbok? Dan ga je deze Volle Maan zeker voelen

volle maan
Christophe LehenaffGetty Images

Nina Keijzer (@astronammu op Instagram) is astroloog en schrijft voor Glamour over astrologie en spiritualiteit. Van de invloed van de verschillende Maanfasen tot de werking van verschillende kristallen: Nina kent alle ins en outs - en die deelt ze graag met je.

Het is weer bijna dé tijd van de maand. Op 5 juli - om 06:44 om precies te zijn - is het Volle Maan. De Maan is dan op haar hoogtepunt aangekomen en dat zal niet ongemerkt blijven. Dit is hét moment om je journal erbij te pakken, je edelstenen neer te leggen, je salie te laten branden en om je wensen te manifesteren. Maak er gebruik van!

Wat betekent Volle Maan?

De Volle Maan is een fase waarop de Maan letterlijk op haar hoogtepunt is. Ze staat dan aan de andere kant van de Aarde en daartegenover staat de Zon. Hierdoor kunnen we de Maan goed zien en schijnt ze vol glorie op ons neer. Ze staat voor feestvieren, projecten perfectioneren en uitnodigen, maar ook voor dankbaarheid, vergeving en overgave. In de astrologie staat de Maan voor emoties, je innerlijke zelf en het onderbewuste.

Invloed van Volle Maan op mensen

Tijdens Volle Maan krijg je te maken met overvloed en energie. Ook heeft het gevolgen voor je gevoelsleven: emoties kunnen hoog oplopen. Dat is eigenlijk vrij logisch; de getijdenwerking van de Maan beïnvloedt de oceanen op aarde. Aangezien mensen voor 70 procent uit water bestaan, is het niet gek dat de Maan ook invloed heeft op hoe wij ons voelen. Mensen die Hoogsensitief zijn zullen dit nog sterker ervaren. Ook degenen die als sterrenbeeld Kreeft of Steenbok hebben zullen de invloed van de Maan dit keer sterker voelen. Dat betekent ook dat je intuïtie scherper is, je barst van de creativiteit en je iedereen op sociaal gebied tevreden houdt. Let wel: deze energie kan zomaar ineens terugkaatsen!

Volle Maan in Steenbok

De Maan staat dit keer in het sterrenbeeld Steenbok. Dit is een ambitieus, verantwoordelijk, traditioneel en trouw aardeteken. Het wordt ook wel gezien als de ‘vader’ van alle dierenriemtekens. Hij wil iets betekenen voor de maatschappij, hoog op de sociale ladder klimmen en graag zo snel mogelijk 'huisje, boompje, beestje' starten. Ook zoekt hij naar netwerken die functioneel zijn, is hij muzikaal en is er zeker een gevoel voor humor aanwezig. Hoe creëren we maatschappelijke systemen die zo effectief mogelijk zijn? Dit is een vraag die de Steenbok dagelijks bezighoudt.

Artikel gaat verder onder de video.

Zien: zes dingen die je moet weten over het sterrenbeeld Stier

Zon in Kreeft

De Zon staat in het sterrenbeeld Kreeft. Deze energie is precies het tegenovergestelde van de energie die de Maan in Steenbok geeft. Kreeft en Steenbok zijn niet voor niets opposite signs. Het sterrenbeeld Kreeft - een waterteken - gaat voornamelijk over emoties, intuïtie, huiselijkheid en mommy issues (ja echt, dat is een ding). Ze zorgt graag voor anderen en kan net zoals water nogal wispelturig zijn. Het ene moment laat ze haar scharen rusten en het andere moment staan deze klaar om aan te vallen.

Volle Maan juli 2020

Door deze energie zul je jezelf afvragen wat jouw relatie met je werk en privéleven precies is. Steenbok wil hard werken, financieel stabiel zijn en carrière maken, terwijl Kreeft nu (extra) zacht en huiselijk is en van haar dierbaren wilt genieten. Probeer hier dan ook zoveel mogelijk balans in te zoeken. Hoe hard ben je werkelijk bereid om te werken voor je doelen? Of heb je juist zo hard gewerkt dat je daardoor minder tijd met je dierbaren hebt doorgebracht? Misschien voel je nu een sterke behoefte om nuttig te zijn voor je gezin of de samenleving. Je bent op zoek naar rechtvaardiging en goedkeuring van buitenaf. Probeer dat niet te doen. Dit neemt je twijfel immers niet weg. Je kunt niet iedereen onder controle houden.

Forgive and release. Als je dit toepast, zal je zien dat manifesteren makkelijker gaat. Huil nog eens om die ex, als je dat nodig hebt en laat die ene ruzie gaan. Ga bij jezelf na wat (niet) werkt voor jou en schrijf je ambities eens op. Focus op wat je dromen zijn en hoe je deze gaat manifesteren. Vertel het Universum waar je dankbaar voor bent en besef wat je allemaal al bereikt hebt. Op die manier gebruik je de Volle Maan in haar volledige potentie.

Volgende Volle Maan

Wil je graag voorbereid zijn voor de volgende Volle Maan, zodat je ook je eigen ritueel kunt doen? Deze is, om precies te zijn, op 3 augustus om 17:58 uur. Met de Volle Maan in Waterman en de Zon in Leeuw, krijg je een luchtige energie die niet zo emotioneel is. Juich niet te vroeg; er zal door de Volle Maan meer innerlijk conflict plaatsvinden. De Zon in Leeuw kan dit echter weer balanceren met zijn wilde dromen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Astrologie