Dio's Perfect is een ode aan imperfectie: "Het is niet interessant als alle mensen op elkaar lijken"

We spreken Dio over zijn nieuwe single 'Perfect'

dio's nieuwe single perfect
Dio / Perfect

Met zijn gloednieuwe nummer ‘Perfect’ brengt Dio een ode aan de schoonheid van imperfectie. De single, die hij opnam samen met Glen Faria, gaat over authenticiteit en het belang van een positief zelfbeeld. We spreken Dio over de betekenis achter het nummer én de hilarische clip, die barst van influencers als Anna Nooshin, Rianne Meijer en Gwen van Poorten.

Een ode aan de imperfectie

"We hebben dit nummer geschreven naar aanleiding van een beeld dat we steeds vaker voorbij zien komen op social media, namelijk perfectie en het streven naar perfectie," vertelt Dio over zijn samenwerking met Glen Faria. "Of dat zich nou uit in filters, het feit dat je overal cosmetische ingrepen ziet, dezelfde poses en dezelfde gestileerde foto's op dezelfde vakantieplekken... Het viel me steeds meer op, en dat gaat helaas ten koste van je authenticiteit. Je originele karakter. Ik vind het zelf niet interessant om alleen maar mensen die zien die op elkaar lijken. Van daaruit is het nummer ontstaan. Het is een ode aan de imperfectie: laten we gewoon meer vieren wie we zelf zijn. Het schoonheidsideaal waar we naar op zoek zijn zit in jezelf, en dat mag je meer laten zien."

Vooral voor de jongere generatie, die eigenlijk nooit een leven zonder likes en filters hebben gekend, is het belangrijk om dat te benadrukken. Dio: "Ik denk dat zij enorm onder druk staan aan vanaf jonge leeftijd zijn geconfronteerd met allerlei ongezonde schoonheidsidealen, en ik kan me voorstellen dat je daar soms ontzettend onzeker van wordt. Daarom moet dit een boodschap zijn die we veelvuldig vertellen."

De clip voor Perfect

Kijk, daar houden we van: catchy én met een boodschap. Daar hoorde natuurlijk een bijpassende clip bij – met een bijpassende boodschap: "Met de clip proberen we heel erg de draak te steken met de heersende social media-cultuur, en de maatschappij een spiegel voor te houden. En ook naar onszelf te wijzen, want wij zijn net zo goed onderdeel van het probleem. Dus ik wilde het op een leuke, komische, originele, visueel aantrekkelijke manier doen," aldus Dio. En dat is gelukt.

"We hebben er één grote fake-it-til-you-make-it-video van gemaakt. We nemen je mee binnen de wereld van een perfecte timeline waar alle Instagram-clichés voorbijkomen, maar dan treden we letterlijk buiten de kaders. We laten het grote plaatje zien. De wereld is helemaal niet zo perfect." Bekijk de clip van Perfect hieronder.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Dio's album Luchtkastelen

Perfect is de derde single van Dio’s nog te verschijnen album ‘Luchtkastelen’, waarvan de eerste gelijknamige single begin dit jaar uitkwam. Deze track, die hij opnam met Gerson Main, was voor Dio niet alleen een comeback na een paar jaar van radiostilte, maar markeerde voor hem ook de terugkeer naar nummers schrijven vanuit zijn hart en volgen van zijn muzikale intuïtie, zonder concessies. Perfect is daar weer een (perfect) voorbeeld van.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur