De invloed van Mercurius Retrograde en Venus Retrograde op je liefdesleven

Uitgelegd door een astroloog

koppel knuffelt elkaar in bed
Westend61Getty Images

Nina Keijzer (@astronammu op Instagram) is astroloog en schrijft voor Glamour over astrologie en spiritualiteit. Van de invloed van de verschillende Maanfasen tot de werking van verschillende kristallen: Nina kent alle ins en outs - en die deelt ze graag met je.

Anno 2020 heeft iedereen vast wel eens van de term ‘Mercury Retrograde’ gehoord. Doet je telefoon gek en is er sprake van veel miscommunicatie? Grote kans dat Mercurius dan in Retrograde is. Dit fenomeen heeft niet alleen invloed op onze technologie. Retrogrades beïnvloeden ook je liefdesleven - en er zijn twee Retrogrades waarbij je net iets meer veranderingen in je love life merkt: Venus en Mercurius.

Retrograde betekenis

Een Retrograde is in feite een optische illusie, waarbij de betreffende planeet vanuit ons oogpunt op Aarde achteruit lijkt te gaan. Dit komt doordat de aarde de betreffende planeet passeert op een andere snelheid of andersom. De ene zal altijd net even iets sneller bewegen dan de ander, waardoor het lijkt alsof er sprake is van een achterwaartse beweging. De planeten maken daarnaast ook nog een lusvormige beweging, waardoor ze dichter bij de Aarde komen en wij dus veel beter hun energie voelen. Er zijn in totaal acht planeten die in Retrograde kunnen gaan: Mercurius, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus en Pluto. Allemaal hebben ze hun eigen betekenis en belichten ze andere kanten van het leven. De planeten staan ook nog eens in bepaalde dierenriemtekens die weer andere thema's belichten. Houd je het nog bij?

Mercurius betekenis astrologie

Mercurius is de planeet van communicatie, intellect, de manier waarop we analyseren en observeren. De planeet is daarnaast ook de natuurlijke heerser van de dierenriemtekens Tweelingen en Maagd en symboliseert nieuwsgierigheid, studies, logica en broers en zoons. Het dierenriemteken waar Mercurius in staat (in je eigen ‘Birth Chart’) zou je zelfs kunnen vertellen op welke manier jouw stem klinkt. Veel mensen die Mercurius in Stier hebben staan, blijken goede zangers te zijn!

Mercurius Retrograde

Mercurius gaat gemiddeld drie à vier keer per jaar in Retrograde. Tijdens deze Retrograde zal er vooral sprake zijn van technologische disfuncties en miscommunicatie. Ook wordt het afgeraden om grote beslissingen te nemen tijdens deze periode. En dat niet alleen; de kans is groot dat je ex weer even om de hoek komt kijken of dat jij juist de ex bent die een berichtje stuurt.

Tijdens Mercurius Retrograde kunnen we gaan twijfelen over onze realiteit. Hierdoor voelen we ons extra nostalgisch en gaan we dus ook nadenken over onze vorige liefdes. Sommige dierenriemtekens kunnen dit effect versterken. Denk bijvoorbeeld aan Mercurius in Kreeft. Deze plaatsing kan er soms voor zorgen dat we erg in het verleden blijven hangen. De kunst is om de Retrograde in je voordeel te gebruiken. Dit kan je kans zijn om een hoofdstuk in je liefdesleven af te sluiten. Je bent niet alleen bezig met oude liefdes, maar voelt de effecten van de Mercurius Retrograde ook in je huidige relatie - als je die hebt. Er kunnen sneller miscommunicaties ontstaan tussen jou en je partner. Zorg er daarom voor dat jullie blijven praten; als je iets niet goed begrijpt, vraag dan vooral om duidelijkheid.

Betekenis Venus in astrologie

Venus is de planeet van liefde, schoonheid, geld, harmonie en creativiteit. Deze planeet heerst over de dierenriemtekens Stier en Weegschaal en is gelinkt aan het tweede en zevende Huis in de astrologie. Het dierenriemteken en het Huis waar Venus in staat op het moment dat jij geboren bent, vertelt iets over hoe je lief hebt en wat je zoekt in een partner.

Venus Retrograde

Deze Retrograde heeft de meeste impact op jouw liefdesleven. Dit jaar stond Venus tijdens de Retrograde in het luchtige teken Tweelingen. Deze plaatsing zorgt ervoor dat je geneigd bent om te flirten, verveeld te raken en behoefte hebt aan constante stimulatie. Tweelingen raken namelijk snel verveeld, omdat ze veel verschillende interesses hebben die ze allemaal willen ontdekken. "I don’t want to stop being free. And I won’t," aldus Angelina Jolie, die ook als sterrenbeeld Tweelingen heeft.

Als Venus in Retrograde is, zal - net als bij Mercurius Retrograde - hoogstwaarschijnlijk je ex terugkomen in je leven. Het zal moeilijker voor je zijn om liefde te ontvangen, maar ook om te geven. Je kunt gaan twijfelen over hoe je jezelf voorstelt in je huidige relatie of in het algemeen. Er is sneller sprake van een misverstand en je kunt impulsief beslissingen gaan nemen. Dit kan in zo'n mate uit de hand lopen dat het funest kan zijn voor je relatie. Het is algemeen bekend in de astrologie dat tijdens een Venus Retrograde aardig wat partners uit elkaar gaan. Maak je nu niet meteen te veel zorgen; dit is vooral het geval bij partners bij wie het al langer niet lekker liep. En daarbij gaat Venus maar om het anderhalf jaar à twee jaar in Retrograde. En die van dit jaar is alweer voorbij!

Volgende Retrograde

Mercurius is momenteel in Retrograde, in het dierenriemteken Kreeft, tot 12 juli. De volgende Retrograde zal plaatsvinden van 14 oktober tot 3 november in het dierenriemteken Schorpioen. Het thema van deze Retrograde zal vooral over diep doordringende emotionele helderheid gaan. De laatste keer dat Mercurius in Retrograde was in het teken Schorpioen, was tijdens de presidentiële electie van de Verenigde Staten, in november 2014. De Retrograde van Venus eindigde op 25 juni. De planeet zal op 19 december in 2021 weer in Retrograde gaan. Deze staat dan in het dierenriemteken Steenbok - het aardse teken dat niet graag zijn gevoelens openlijk uit en soms zelfs het liefst zijn of haar relatie zolang mogelijk geheim houdt. Zet jij het alvast in je agenda?

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Astrologie