Law Of Attraction: zo manifesteer je goede dingen uit het Universum

Manifesteren kun je leren

young woman looking at camera with sideways glance
We AreGetty Images

Nina Keijzer (@astronammu op Instagram) is astroloog en schrijft voor Glamour over astrologie en spiritualiteit. Van de invloed van de verschillende Maanfasen tot de werking van verschillende kristallen: Nina kent alle ins en outs - en die deelt ze graag met je.

Iedereen heeft wel eens zo’n dag dat alles fout gaat. Je stoot je teen, morst koffie op je dure blouse, het OV werkt niet mee - wanneer eigenlijk wel? - én je krijgt ruzie met je baas. Je zult dan waarschijnlijk denken dat het hele universum tegen je samenspant. In werkelijkheid is er een veel plausibelere verklaring: je hebt deze negatieve gebeurtenissen zelf naar je toe getrokken. Hoe? Door de Law Of Attraction.

Wat is de Law Of Attraction?

De Law Of Attraction, oftewel de wet van aantrekkingskracht, is gebaseerd op de frequentie die jij uitzendt naar het Universum. Alles wat jij aandacht geeft, negatief of positief, groeit - of je het nu wilt of niet. Alles op Aarde bestaat uit energie en energie zendt een bepaalde frequentie uit. Je trekt dus in wezen aan wat je uitzendt. Het Universum werkt op een hoge frequentie. Door zelf ook te functioneren op een hoge frequentie, zul je afgestemd zijn met het Universum. Hoe je dit doet? Twee woorden: Positive thinking.

Manifesteren

Manifesteren klinkt moeilijk, maar dat is het niet. Het gaat erom dat je gedachten werkelijkheid kunnen worden. Dit gebeurt de hele dag door, zowel onbewust als bewust. Als je denkt aan hoeveel werk je nog te doen hebt en hoe moe je daar eigenlijk van wordt, zul je nog meer werk manifesteren, je nog vermoeider voelen en in een neerwaartse spiraal terechtkomen. Als je denkt aan hoe leuk je je werkt vindt, zul je een positieve energie uitzenden, waardoor er positieve gebeurtenissen op je af komen.

Manifestatie meditatie

Manifesteren is net als alle andere vaardigheden iets wat je kan oefenen. Je kunt deze tool inzetten om jouw droomleven te creëren. Dit gebeurt uiteraard niet in een handomdraai. Daar komt nog eens bij dat manifestaties niet altijd werkelijkheid zullen worden op de manier waarop je het verwacht. Er is immers nog steeds sprake van een tussenpersoon: het Universum. Als het Universum vindt dat het niet het juiste moment is, zal het even duren voordat je manifestatie werkelijkheid wordt. Is er een bepaalde les die je eerst moet leren? Dan zorgt het Universum daar wel voor.

Manifesteren, hoe doe je dat?

Het belangrijkste aspect van manifesteren is om vertrouwen en geduld te hebben. Je moet je focussen op wat je manifesteert en het liefst zo gedetailleerd mogelijk. Een voorbeeld; je wil graag meer geld hebben en zal automatisch gelijk denken aan een loonsverhoging. Zo werkt het echter niet. Er zijn namelijk nog meer manieren hoe je aan meer geld kan komen, denk aan een erfenis of een financiële meevaller. Focus je dus niet op hoe, maar alleen op wat.


Begin met de vraag ‘wat zou ik willen manifesteren?’. Wat is hetgeen waar je op dit moment naar verlangt? Meer geld, een nieuwe liefde of simpelweg meer energie? Vervolgens kun je door een meditatie voorstellen hoe het zou zijn als je dit al hebt bereikt. Welk gevoel brengt dit bij je naar boven? Het is belangrijk om dit positieve gevoel vast te houden. Hierdoor verhoog je namelijk je frequentie. Probeer elke dag een moment te vinden om dit even te doen. Hierdoor word je aan je eigen doelen herinnerd en zul je je hier beter op kunnen focussen. Zo’n meditatie hoeft niet lang te duren, hooguit vijf minuten. Wil je liever toch begeleiding? Dan staan er op YouTube genoeg meditaties die je op weg kunnen helpen.

Je zult zelf ook nog wat werk moeten verrichten. Het Universum doet niet álles voor je. Je moet bepaalde stappen ondernemen die op je pad komen om het eindresultaat te bereiken. Vaak zul je niet gelijk weten welke stappen dat precies zijn. Houd je ogen dus open en kijk welke tekens het Universum je stuurt!

Manifestatie visualiseren

Klinkt een meditatie je niet als muziek in de oren? Probeer je manifestatie dan te visualiseren. Schrijf het op of teken het. Maar stel je dan wel voor dat je al leeft in het eindresultaat. Iets wat in mijn ervaring goed werkt, is opschrijven waar je dankbaar voor bent. Bijvoorbeeld: ‘Ik ben dankbaar dat ik een kans heb gekregen om meer geld te verdienen’. Het wordt al een zekere werkelijkheid, omdat het op papier staat.

Laat los

Een belangrijk onderdeel dat vaak vergeten wordt bij manifesteren, is dat je - nadat je je wens aan het Universum kenbaar hebt gemaakt - het los moet laten. Dit betekent niet dat je je manifestatie niet meer wil. Het laat zien dat je vertrouwen hebt in het Universum en er niet te gefixeerd op bent. Denk aan een restaurant. Je bent uit eten en je plaatst je bestelling bij de ober. Ben je constant gefocust op hoe je eten wordt klaargemaakt en wanneer het komt? Nee. Je bent waarschijnlijk aan het genieten van het moment zelf. Zo werkt het ook met het loslaten van je manifestatie. Manifesteer, laat los en geniet van het nu. Heb je het idee dat je er de hele tijd aan denkt en het niet los kan laten? Ga op bed liggen en leg je armen recht boven je hoofd neer. Haal een paar keer diep adem en herhaal de woorden ‘ik heb vertrouwen in het Universum’. Betrap je jezelf erop dat je eraan denkt gedurende de dag? Gooi je armen in de lucht en herhaal dan de bovengenoemde woorden. Soms kan het zijn dat omdat je iets zó graag wil, het juist níet naar je toe komt.

Positieve Gedachten Stimuleren

Nu je het een en ander weet van de Law of Attraction, kun je zelf ook beginnen met manifesteren. Probeer je gedachten zo positief mogelijk te houden. Als je dat doet, kunnen er sneller positieve dingen op je pad komen - óók als je niets specifieks probeert te manifesteren. Doe iets wat je blij maakt. Luister naar muziek, zing, sport, eet clean of trek gekke gezichten naar jezelf in de spiegel. Hierdoor zal je frequentie afgestemd zijn op het Universum en zul je een hogere vibratie hebben. Ik zeg maar altijd: een hogere vibratie, een betere manifestatie.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur