Ikea komt met nieuwe vega-gehaktballetjes die precies lijken op de vlees-variant

Er komt een duurzamere variant van het iconische gehaktballetje

ikea vegetarische gehaktballetjes
Ikea

Ben je vegetariër en mis je de Zweedse gehaktballetjes bij IKEA? Of eet je wel vlees maar vind je het lekker om voor lekkere, duurzamere alternatieven te kiezen? IKEA's got you. Op 1 augustus introduceren ze een nieuwe vega-variant van het klassieke Zweedse balletje in hun restaurants. Ze zullen dan ook verkrijgbaar zijn in het vriesvak van de Swedish Food Market, zodat je ze thuis kunt bereiden.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Vegetarische gehaktballetjes bij IKEA

Met de introductie van het nieuwe balletje richt IKEA zich zowel vegetariërs als klanten die wel vlees eten. De vega variant ziet eruit en smaakt als het originele gehaktballetje, maar is gemaakt van erwteneiwit, haver, aardappel, ui en appel. Het indrukwekkende verschil zit 'm echter hierin: de ecologische voetafdruk van de plantaardige variant is slechts 4% is van die van het gehaktballetje van vlees. Hij zal in het restaurant geserveerd worden op dezelfde manier als de traditionele gehaktballetjes - dus met puree of frietjes, jam en natuurlijk de roomsaus.

De balletjes worden echter aangeboden voor een lagere prijs, ook op vleeseters op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de lekkere smaak en duurzame aspecten van vega alternatieven.

Een enorme impact

IKEA verkoopt wereldwijd meer dan een miljard gehaktballetjes per jaar. De toevoeging van het plantaardige balletje aan het assortiment kan daardoor een enorme impact hebben. Marcel Ruttgers, IKEA Food Manager Nederland: "Met het grote bereik van IKEA hebben wij de verantwoordelijkheid en mogelijkheid om voor heel veel mensen eten te maken dat beter is voor het milieu én goed smaakt. Het is IKEA gelukt om de lekkere smaak, malsheid en sappigheid van het gehaktballetje na te bootsen, zonder de toevoeging van vlees."

IKEA wordt klimaatneutraal

IKEA Nederland streeft ernaar dat eind 2020 een kwart van het IKEA Food aanbod plantaardig is – dat deden ze eerder al met bijvoorbeeld de vega hotdog en andere vega alternatieven in hun restaurant. In 2030 wil het giga woonwarenhuis klimaatpositief zijn.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur