Volle Maan rituelen om de kracht van de Maan in je voordeel te gebruiken

Do try this at home!

vrouw die mediteert
Vicens Prats / EyeEmGetty Images

Nina Keijzer (@astronammu op Instagram) is astroloog en schrijft voor Glamour over astrologie en spiritualiteit. Van de invloed van de verschillende Maanfasen tot de werking van verschillende kristallen: Nina kent alle ins en outs - en die deelt ze graag met je.

Elke maand komt de Maan op haar hoogtepunt. De Volle Maan heeft invloed op je emoties, handelingen en energie. Hoewel dit fenomeen invloed op je nachtrust kan hebben en je sneller emotioneel kunt worden, kun je de Volle Maan ook in je voordeel gebruiken. Mensen die actief leven met de Maan doen tijdens de belangrijkste maanfasen rituelen. Zo ook tijdens de Volle Maan.

En nee, je hoeft niet naakt op het strand om een kampvuur dansen (mag wel, als je daar behoefte aan hebt). Je kunt je eigen ritueel uitvoeren vanuit het gemak van je eigen huis of slaapkamer. Klaar om een echte Maan-expert te worden?

Wat is een ritueel?

Om een Volle Maan ritueel goed te kunnen begrijpen, is het belangrijk om eerst de basis van een ritueel te weten. Een ritueel is een reeks vaste handelingen die iets symboliseren. Vaak gaat dit in combinatie met woorden, objecten, acties en volgens een bepaalde volgorde. Rituelen werden (en worden nog steeds) vaak gedaan door inheemse volken om bijvoorbeeld de Goden te eren, maar ook door gemeenschappen in de vorm van een traditie.

Maan ritueel

De Maan kent acht fases en vier daarvan zijn de belangrijkste: het Eerste Kwartier, de Nieuwe Maan, de Volle Maan en het Laatste Kwartier. Voor elke fase hoort een ritueel dat past bij het thema van die Maanfase. Met deze rituelen kun je je eigen Nieuwe Maanwens helpen ontplooien. En als je deze nog niet hebt gedaan, kan het je helpen te manifesteren.

Volle Maan ritueel

Er zijn twee soorten Volle Maan rituelen die je kunt doen. De eerste heeft te maken met oude emoties en mensen loslaten die je niet langer vreugde geven in je leven. De andere gaat over je Nieuwe Maanwens of manifestatie, die zich tijdens de Volle Maan kan ontplooien. Hieronder lees je de twee rituelen, die je (allebei, als je daar behoefte aan hebt) tijdens de Volle Maan kunt doen.

Loslaat ritueel

Bij een ritueel waar alles draait om loslaten, heb je pen en papier nodig. Je schrijft als het ware alle (negatieve) emoties van je af. Denk aan de dingen die je los wilt laten en begin met schrijven. Als het specifiek gaat om een persoon, zorg dan dat het een brief is die gericht is aan diegene. Vertel in de brief wat je dwarszit, maar vergeef die persoon ook voor zijn of haar daden. Vervolgens lees je de brief nog een keer voor jezelf en spreek je de volgende mantra uit:

"Ik laat de behoefte los van de dingen in mijn leven die mijn doel of hogere zelf niet dienen. Ik ben niet bang om los te laten. In de plaats van deze dingen, ontvang ik liefde, vreugde en overvloed. En zo is het."

Vervolgens kun je de brief verbranden, zodat het loslaten werkelijkheid wordt. Als je dat iets te heftig vindt, kun je de brief uiteraard ook weggooien. Laat het in ieder geval los.

Ontplooiingsritueel

Met een ontplooiingsritueel spreek je als het ware je dankbaarheid uit naar het Universum voor het ontplooien van je Nieuwe Maanwens of manifestatie. Dit is een groter ritueel en ook eentje waar je zeker even de tijd voor moet nemen. Wat heb je daarvoor nodig?

 • Een kom met water;
 • Kruiden, bijvoorbeeld: Rozemarijn, Tijm en Lavendel;
 • Edelsteen, zoals Seleniet, Maansteen, Zonnesteen of een andere edelsteen waar je verbinding mee hebt;
 • Essentiële olie (optioneel). Neem er eentje waardoor je je goed voelt of ontspant;
 • Salie, Palo Santo of Wierrook;
 • Kaars;

  Het ritueel

  • Vul de kom met water;
  • Strooi de kruiden op gevoel in het water. Je intuïtie vertelt je zelf hoeveel en wanneer je moet stoppen;
  • Als je essentiële olie hebt, kun je deze toevoegen aan het water;
  • Roer de elementen door elkaar in het water in de vorm van het cijfer acht;
  • Steek een kaars aan;
  • Steek met de kaars de Salie, Palo Santo of Wierook aan. Deze hebben een reinigende werking;
  • Leg de edelsteen neer op een plek die voor jou goed lijkt;
  • Leg je handen in het water en spreek vervolgens de volgende woorden uit: "Ik ben dankbaar dat ik heb gekregen wat ik verdien. Ik ben dankbaar dat ik kan binnenhalen wat ik gemanifesteerd heb. En zo is het." Blijf dit net zo vaak herhalen als je wilt. Je kunt er ook nog voor kiezen om een meditatie te doen van ongeveer vijf minuten, terwijl je je handen in het water houdt.
  • Vervolgens bedank je het water en blaas je je kaars uit. Spreek tijdens het uitblazen van de kaars nog een keer je manifestatie uit. Vervolgens bedank je het Universum.

   Creëer je eigen ritueel

   Een ritueel kun je zo eigen maken als je wilt. Als deze rituelen je niets lijken of niet goed voelen, bedenk er dan zelf een. Dit is makkelijk te doen door elementen toe te voegen die voor jou iets betekenen of die iets te maken hebben met je Nieuwe Maanwens of manifestatie. Door een eigen ritueel te maken voel je je meer verbonden met de Volle Maan. Laat je intuïtie de weg leiden en haal alle potentie uit deze magische maanfase.

   This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
   This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
   Advertentie - Lees hieronder verder
   Meer van Cultuur