De invloed van de magische Leeuwenpoort die op dit moment geopend is

Je kunt deze periode heel wat veranderingen verwachten

sterrenhemel
Ryan Hutton

Nina Keijzer (@astronammu op Instagram) is astroloog en schrijft voor Glamour over astrologie en spiritualiteit. Van de invloed van de verschillende Maanfasen tot de werking van verschillende kristallen: Nina kent alle ins en outs - en die deelt ze graag met je.

Vandaag, op 8 augustus, is er sprake van een Leeuwenpoort. Deze poort komt elk jaar terug en brengt nogal wat verrassende aspecten met zich mee. Het thema van de Leeuwenpoort is ieder jaar anders. Dat heeft te maken met de gebeurtenissen en mensen die jij op deze datum ontmoet, die een belangrijke rol in je leven gaan spelen oor het komende jaar. Deze tijd zet de toon voor het komende jaar. Ben jij klaar voor deze magie?

Ster Sirius

De helderste ster in ons Universum is de ster Sirius. Het Nederlandse Healingcentrum Isis legt uit dat de Egyptenaren deze ster al nauw in de gaten hielden. Ze associeerden de ster met de goden Osiris en Sopdet. Sirius is 26 keer zo groot als onze Zon (die ook een ster is) en staat tijdens de Leeuwenpoort in een directe lijn met de Aarde en Zon. Dit brengt een nieuwe energiefrequentie met zich mee. Hierdoor wordt de energie van het sterrenbeeld Leeuw versterkt. En dat niet alleen: Sirius wordt de ‘spirituele ster’ genoemd en gaat voornamelijk over overvloed, oogst en vruchtbaarheid. Het portaal wordt onder leiding van deze ster geopend.

Leeuwenpoort

Het portaal dat geopend wordt is de zogeheten Leeuwenpoort. Deze heeft zijn naam te danken aan het Leeuwenseizoen in de astrologie, omdat deze gebeurtenissen samen vallen. De poort is immers al sinds 26 juli aan het openen en is op 8 augustus op zijn hoogtepunt. In deze periode kunnen we heel wat veranderingen verwachten. Denk aan bijzondere gebeurtenissen die eigenlijk bijna niet te verklaren zijn, boodschappen vanuit het Universum, een versterkte intuïtie die gepaard gaat met een opening van het Derde Oog, heftige dromen en het focussen op je levensdoel. Vanaf 12 augustus zal de magische poort weer gesloten zijn.

Tweelingzielen

En dat is nog niet alles. Tijdens deze periode zouden tweelingzielen in een nieuwe transformatiefase terecht komen. Met elkaar of los van elkaar. Oud verdriet zal nu losgelaten moeten worden en het is ook niet zo gek als je ex opeens weer door je hoofd spookt. Deze moet nu ruimte maken voor je tweelingziel - als je hem of haar nog niet ontmoet hebt. Doordat oud hartzeer vervangen wordt door een frisse start, zal er een diepere connectie komen tussen de twee zielen en kun je misschien het idee hebben dat je geleid wordt door je intuïtie. Voor degenen die hun tweelingziel nog niet ontmoet hebben, be prepared. Het zou in deze periode tot het einde van 2020 wel eens kunnen gebeuren. Let op bepaalde tekens en dromen die je krijgt over je tweelingziel. Maak je niet druk om ‘hoe’, daar zorg het Universum voor.

Mediteer en Manifesteer

Dit is ook een goed moment om te mediteren en te manifesteren. De frequentie is nu zo hoog dat je spirituele ontwikkeling enorme vaart vooruit kan maken. Een meditatie kan helpen om beter in contact te komen met je intuïtie. Dit maakt het ook makkelijker om berichten binnen te krijgen en om te manifesteren. Doordat je je manifestaties beter kunt visualiseren, is het makkelijker voor je brein (en voor jezelf) om er met volle overtuiging in te geloven. Als er een perfecte dag is om te manifesteren wat je hart begeert, dan is het wel vandaag!

Het getal 8

Of het toeval is dat de Leeuwenpoort op zijn hoogtepunt is op 8 augustus, betwijfel ik. Het getal 8 heeft een diepe spirituele betekenis, zoals geluk, succes, manifesteren en berichten van de engelen. En laat vandaag nu net een datum zijn waarin het getal acht niet één, maar twee keer voorkomt.

Edelstenen voor vandaag

Edelstenen die vandaag van pas zouden kunnen komen (of geheel voor deze periode) zijn Amethist, Labradoriet, Rozenkwarts en Citrien. Probeer een moment te zoeken om contact te maken met deze stenen en laat ze hun magische werk voor je doen.

 • Amethist versterkt je intuïtie, dromen en Derde Oog;
 • Labradoriet is een magische steen die je onderbewuste kan manifesteren en negatieve energie buiten houdt;
 • Rozenkwarts verzorgt de heling van het hart en zorgt ervoor dat je weer open staat voor liefde en het doorgeeft aan anderen;
 • Citrien kan zorgen voor wat extra geluk en succes. Daarnaast is het een opbeurende steen die ervoor zorgt dat je doelen stelt en deze ook gaat waarmaken;

  Een nieuwe start

  Deze Leeuwenpoort valt samen met de overgang naar het Waterman-tijdperk. Hierin streven we naar gelijkheid, vrijheid en broederschap. Deze combinatie stimuleert ons om ons los te maken van alle negatieve invloeden in ons leven en om vervolgens volledig in opstand te komen. Je zult misschien merken dat je nu duidelijke keuzes moet maken. Knopen zullen doorgehakt worden, waardoor er ruimte ontstaat voor nieuwe mogelijkheden. Je leven kan een hele andere wending nemen.

  Bron: Healingcentrum Isis

  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Astrologie