Nieuwe Maan rituelen om je wensen uit te laten komen

De Nieuwe Maan geeft extra kracht aan je wensen

nieuwe maan ritueel
Joanna Kosinska

Nina Keijzer (@astronammu op Instagram) is astroloog en schrijft voor Glamour over astrologie en spiritualiteit. Van de invloed van de verschillende Maanfasen tot de werking van verschillende kristallen: Nina kent alle ins en outs - en die deelt ze graag met je.

Ik deelde een paar weken geleden een aantal Volle Maan rituelen om thuis te doen - maar niet alleen de Volle Maan is een goed moment om een ritueel te doen. Ook tijdens de Nieuwe Maan mag je er eens goed voor gaan zitten. Door een wens te combineren met een ritueel tijdens Nieuwe Maan, zal er extra kracht achter je wens zitten. Hierdoor heb je meer kans dat deze tijdens de Volle Maan ook daadwerkelijk zal ontplooien. Klaar voor nog een ritueel?

Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan is de eerste fase van de Maan. Je kunt deze fase niet zien, omdat de Maan in deze periode tussen de Zon en de Aarde instaat. De Nieuwe Maan representeert alles wat nieuw is. Denk aan nieuwe projecten, het oude loslaten en een nieuwe intentie zetten voor de komende maand. Dit is daardoor ook het ideale moment om een Nieuwe Maanwens te doen.

Nieuwe Maan Ritueel

Er zijn - net zoals bij de Volle Maan - verschillende rituelen die je kunt doen tijdens de Nieuwe Maan. Je kunt het zo uitgebreid doen als je zelf wilt. Denk bijvoorbeeld aan een meditatie waarbij je je Nieuwe Maanwens uitspreekt en visualiseert of een uitgebreid ritueel waar salie, tarotkaarten en spreuken aan te pas komen. Bij een Nieuwe Maan ritueel gaat alles om je wens.

Wat is je diepste wens?

Over het algemeen wordt er geadviseerd om één wens te kiezen voor tijdens de Nieuwe Maan. Als je er toch voor kiest om je te focussen op meerdere wensen, zorg er dan voor dat je het bij maximaal vijf wensen houdt. Je kunt een lijst maken van al je wensen en telkens de wens kiezen waar je de komende maand aan wil werken.

Ritueel

Als je geen zin hebt in een groot ritueel, kun je het klein houden door je wens op te schrijven. Er zijn een paar middelen die onmisbaar zijn voor ieder ritueel. Hiermee leg je als het ware de basis, is het makkelijker om te manifesteren en maak je de ruimte klaar. Ook kunnen bepaalde middelen helpen om beter in touch te komen met je intuïtie.

Benodigdheden

 • Salie, Wierook, Palo Santo;
 • Kaars;
 • Pen en papier;
 • Edelstenen die bij de Maanfase horen of die iets voor jou betekenen;

  Scripting

  Een goede manier om een Nieuwe Maanwens te doen is met een techniek genaamd scripting. In plaats van je wensen stapsgewijs op te schrijven - alsof ze al gebeurd zijn - maak je er met scripting meer een lopend verhaal van. Hierdoor krijg je een beter beeld van je wens en kun je dit steeds weer terug lezen als bevestiging tegenover jezelf. Het beste is om een boekje bij te houden, zodat je het goed kunt bewaren. Vervolgens kun je je wens terug lezen wanneer je wil of wanneer je merkt dat je begint te twijfelen aan je eigen wens. Leg het dicht bij een edelsteen die iets voor jou betekent, om er extra kracht achter te zetten. Als je wens bijvoorbeeld over de liefde gaat, kun je er een Rozenkwarts bij neerleggen. Hieronder kun je een voorbeeld lezen van hoe scripting in zijn werk gaat:

  "Ik ben zo blij en dankbaar, nu ik mijn levenspartner gevonden heb. We worden elke dag wakker in een groot huis in Londen. Ik ga elke ochtend aan de slag met mijn droombaan en ik hoef mij niet meer druk te maken om geld. Ik heb de liefde ontvangen die ik verdien en ik heb fantastische mensen om mij heen. Daarnaast gaan we ook nog drie keer per jaar op reis. Ik ben gelukkig. En zo is het."

  Visualiseren

  Een andere goede tool die je kunt gebruiken om meer kracht achter je Nieuwe Maanwens te zetten is visualisatie. Door middel van een meditatie kun je makkelijker manifesteren. Edelstenen zoals Labradoriet, Zwarte Maansteen en Rookkwarts kunnen behulpzaam zijn voor een meditatie tijdens de Nieuwe Maan. Benieuwd hoe zo'n meditatie in z'n werk gaat?

  • Maak de ruimte klaar door Salie aan te steken of meditatie muziek op te zetten;
  • Ga in een kleermakerszit zitten of languit liggen met je handen boven je hoofd;
  • Adem vervolgens een paar keer diep in. Laat al het oude los;
  • Bedenk je Nieuwe Maanwens en visualiseer deze. Hoe voel je je als je wens uitkomt? Ben je blij en kun je niet wachten om het tegen je vrienden te vertellen? Houd die emotie vast;
  • Om beter in contact te komen met het Universum, is het mogelijk om het geluid ‘Ohm’ te maken tijdens een meditatie. Dit zou namelijk het geluid zijn dat het Universum maakt;
  • Blijf net zolang mediteren en visualiseren als je zelf wil. Bedank het Universum als je klaar bent.

   Een extra boost

   Je kunt altijd zelf een ritueel creëren waar jij je fijn bij voelt. Haal kruiden zoals Oregano, Mierikswortel en Laurier tevoorschijn voor een wat uitgebreider ritueel. Deze zouden namelijk goed helpen bij het manifesteren. Wil je je wens een extra boost geven? Doe dan een Nieuwe Maanwens tijdens een Nieuwe Maan die overeenkomt met jouw Ascendant. Staat je Ascendant in Leeuw? Dan is de volgende Nieuwe Maan van 19 augustus een perfect moment om een Nieuwe Maanwens te doen!

   This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
   Advertentie - Lees hieronder verder
   Meer van Astrologie