Dit is de invloed van de Volle Maan in Vissen op je leven

Deze Volle Maan brengt nogal wat emotionele energie met zich mee

volle maan
Christophe LehenaffGetty Images

Nina Keijzer (@astronammu op Instagram) is astroloog en schrijft voor Glamour over astrologie en spiritualiteit. Van de invloed van de verschillende Maanfasen tot de werking van verschillende kristallen: Nina kent alle ins en outs - en die deelt ze graag met je.

Daar gaan we weer! Op woensdag 2 september is de Volle Maan om 07:22 weer op haar hoogtepunt. Het is goed mogelijk dat je deze invloed de afgelopen dagen al gevoeld hebt. Last van nachtrust, emoties die naar boven komen of voel je je helemaal niet lekker? De hemellichamen staan momenteel recht tegenover elkaar, waardoor er een heftige, emotionele energie vrijkomt. Leg je edelstenen alvast klaar, deze kunnen nu goed van pas komen.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Wat is Volle Maan?

De Volle Maan fase begint 15 tot 18,5 dagen na de Nieuwe Maan. Het is het hoogtepunt van de maancyclus. De maan staat dan aan de andere kant van de Aarde tegenover de Zon. De thema’s die terugkomen bij een Volle Maan zijn: vastbeslotenheid, vergeving, dankbaarheid, loslaten en het perfectioneren van al lopende projecten. In de astrologie heeft de Volle Maan invloed op onze emoties, het onderbewuste en eigenlijk wie we werkelijk zijn. Als we onze Maan niet voeden, kunnen we ons niet tevreden voelen. Daarnaast is het de fase waarin we weten of een van onze Nieuwe Maanwensen of manifestaties zullen uitkomen.

De invloed van de Volle Maan

De Volle Maan is een tijd van overvloed en energie. Je kunt weggestopte emoties voelen opkomen, rare dromen ervaren, een scherpe intuïtie hebben, signalen vanuit het Universum ontvangen en een extra boost creativiteit krijgen. Samen met mensen die Hoogsensitief zijn, zullen de sterrenbeelden Maagd en Vissen vooral beïnvloed worden door deze Volle Maan. Dit geldt ook voor andere plaatsingen in je Birth Chart waar deze twee van toepassing zijn.

Volle Maan in Vissen

De Volle Maan staat dit keer in het waterteken Vissen. Dit is het laatste teken van de dierenriem, met als natuurlijke heerser de planeet Neptunus, die de onderwerpen spiritualiteit en dromen belicht. Het wordt gezien als het meest spirituele teken van de dierenriem. Iemand met het teken Vissen voelt mensen goed aan, is gevoelig en neemt snel de energie en emoties van anderen over. Dat maakt het extra belangrijk om grenzen te stellen. Vissen zijn vaak niet bewust van hun eigen kunnen, wat kan leiden tot onzekerheid.

Zon in Maagd

De Zon staat in het dierenriemteken Maagd. Dit is het zesde dierenriemteken met als element aarde. De natuurlijke heerser van dit dierenriemteken is de planeet Mercurius. Deze belicht vooral de onderwerpen informatie en communicatie. Maagd is een perfectionistisch teken met oog voor detail en een verhalenverteller. Een Maagd heeft een groot gevoel van loyaliteit en is graag dienstbaar voor anderen. Ze helpt mensen waar nodig, soms ten koste van haarzelf. Aan de andere kant kan een Maagd kritisch zijn en veel piekeren. In haar reis naar spiritualiteit is ze vooral kritisch op zichzelf.

Volle Maan September 2020

De Volle Maan van deze maand brengt emotionele energie met zich mee. Waar de Volle Maan normaal draait om loslaten, zal dit nu niet zo makkelijk gaan. Het enige wat je kunt doen, is je overgeven aan de krachten van het Universum en de emoties in volle glorie voelen. Door de energie van Vissen, kun je misschien het gevoel hebben dat je wil vluchten voor je emoties. Probeer dit niet te doen. Er is namelijk een kans dat je dan afdwaalt van je pad en dat is nou net wat we niet willen. Neem even een pauze als het je allemaal te veel wordt. Het is niet de bedoeling dat je verdwaald raakt in de mist.

Gelukkig brengt deze Volle Maan ook positiviteit met zich mee: het is een prachtig moment van het jaar om spiritualiteit te omarmen. Denk positief en gebruik dat om te manifesteren. Wees niet bang om groot te dromen. Letterlijk en figuurlijk; besteed ook aandacht aan de dromen die je hebt rond deze Volle Maan. Het kan goed mogelijk zijn dat het Universum je via die weg berichten stuurt. Wordt het echt allemaal even te veel? Dan kan een Volle Maan Ritueel van pas komen. Waan je in de fantasiewereld van de Vissen. Je intuïtie zal de weg leiden.

Volgende Volle Maan

Volgende maand krijgen we te maken met een verrassende energie. Er is in oktober sprake van twee (!) Volle Manen: een zogeheten Oogstmaan in het dierenriemteken Ram en een Jagermaan in het dierenriemteken Stier. De eerste Volle Maan schijnt licht op onze levensmissie en de andere gaat voornamelijk om onszelf verwennen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Astrologie