Scheidsrechter Shona Shukrula is de eerste vrouw die vierde official is in betaalde voetbal

Ze schrijft hiermee (opnieuw) geschiedenis

shona shukrula
@shonashukrulaInstagram

Bij Glamour vinden we dat er meer vrouwen aan de top moeten komen. Het wordt hoog tijd dat er meer vrouwen in hoge functies verschijnen en de aandacht en credits krijgen die ze verdienen. Zo ook in de door mannen gedomineerde sportwereld.

Daarom zijn we extra blij met dit nieuwtje: Scheidsrechter Shona Shukrula is de eerste vrouwelijke vierde official in het betaalde voetbal. Ze schrijft hiermee (opnieuw) geschiedenis.

Shona Shukrula vierde official

Shona Shukrula is vandaag bij de wedstrijd FC Eindhoven - Telstar de vierde official. De vierde official maakt deel uit van het team van scheidsrechters, samen met de scheidsrechter die in het veld staat en de twee grensrechters. De vierde scheidsrechter houdt zich bezig met taken rondom de instructiezones, zoals wanneer een ploeg van speler wil wisselen. Dit is de eerste keer dat een vrouw als vierde official op het wedstrijdformulier verschijnt binnen het betaalde voetbal.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Shona Shukrula schrijft geschiedenis

Shona komt hiermee in de boeken - en dat is niet de eerste keer voor de scheidsrechter. Ze schreef eerder al geschiedenis toen ze de eerste vrouwelijke scheidsrechter was bij een wedstrijd uit de Tweede Divisie. De 29-jarige leidde toen de wedstrijd tussen Jong Sparta en ASWH.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Shona Shukrula

Shona Shukrula is een grote naam in de voetbalwereld. Ze staat sinds 2017 op de internationale FIFA-lijst en was scheidsrechter bij wedstrijden uit de Champions League. Wanneer de 29-jarige niet als scheidsrechter op of naast het veld staat, werkt ze als officier van justitie bij het Openbaar Ministerie.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur