Dit is de invloed van de Nieuwe Maan in Maagd op je leven

Dit is hét moment om tijd voor jezelf te nemen

de maan
Benjamin Voros

Nina Keijzer (@astronammu op Instagram) is astroloog en schrijft voor Glamour over astrologie en spiritualiteit. Van de invloed van de verschillende Maanfasen tot de werking van verschillende kristallen: Nina kent alle ins en outs - en die deelt ze graag met je.

De zomer is (bijna) voorbij en het echte leven is weer begonnen. Velen zijn weer fulltime aan het werk of bezig met school. Hierdoor kun je nogal wel eens vergeten om genoeg tijd te nemen voor jezelf. De Nieuwe Maan, die vandaag plaatsvindt, is hét moment voor me-time. Let wel op: je kunt deze Nieuwe Maan in eerste instantie als hectisch ervaren, omdat je de behoefte kunt krijgen om een grote schoonmaak te doen. Uiteindelijk zul je je als herboren voelen.

Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan is de eerste van de acht fases die de Maan aflegt. Deze begint ongeveer één tot drie dagen na de Asgrauwe Maan. Het thema van de Nieuwe Maan is het nieuwe: nieuwe projecten, een nieuw begin, potentie, maar ook als het ware een schone lei. Je zet nu de intentie voor de komende maand. Ook draait het nu om je dromen. Wat is het dat je altijd al hebt gewild? Dit is de Maanfase om te manifesteren. Je plant als het ware nu de zaadjes die tijdens de Volle Maan in volle bloei zullen zijn.

Invloed van de Nieuwe Maan

Doordat dit de eerste Maanfase is, kan de Nieuwe Maan voelen als een frisse wind in je leven en een extra duwtje in je rug. Je kunt nu de behoefte voelen om je huis op te ruimen, oude spullen weg te doen, mensen los te laten of aan een nieuw project te beginnen. Doe dit vooral! Mensen die Hoogsensitief en 'Maan gevoelig' zijn, zullen deze fase zeker voelen. Ook als je Maagd als sterrenbeeld of je Ascendant in Maagd hebt, zul je beïnvloed worden door deze Nieuwe Maan.

Nieuwe Maan september 2020

De Nieuwe Maan staat deze keer in het zesde dierenriemteken Maagd. Dit teken wordt gekenmerkt door het element aarde. Het is een loyaal dierenriemteken, dat alles voor mensen in nood over heeft en zonder te aarzelen anderen helpt. Maagden zijn zeker niet kleinzerig en kunnen nogal kritisch naar zichzelf en anderen kijken. Ze zijn perfectionistisch en hebben goed oog voor detail. De Maagd moet leren een spirituele reis af te maken. Haar tegenpool is het dierenriemteken Vissen.

Deze Nieuwe Maan draait om je zaken op orde te stellen en kritisch naar alles te kijken. Maak een inventaris van je leven: wat werkt wel voor je en wat niet? Het heeft geen zin om kostbare tijd te besteden aan de dingen in je leven die niet werken. Denk ook aan hoe je anderen eventueel kunt helpen. Wedden dat er mensen om je heen zijn die je schouder goed kunnen gebruiken?

Dit is een goed moment om meer aandacht aan jezelf te besteden. Wil je al een tijdje weer gaan sporten? Go for it. Ben je al een paar weken van plan dat ene boek te lezen? Begin eraan! Voorkom dat je te kritisch wordt op jezelf of anderen - het is ook oké als je er niet aan toekomt.

Nieuwe Maan Ritueel

Als je je Ascendant in het dierenriemteken Maagd hebt staan, dan is deze Nieuwe Maan een goed moment om een Nieuwe Maanwens te doen. Op het moment dat de Maan in hetzelfde teken staat als je Ascendant, krijgt je wens of manifestatie een soort kickstart. Je kunt gebruik maken van een Nieuwe Maan ritueel om je hierbij te helpen. Leg je Nieuwe Maanwens in het maanlicht voor een extra boost. Edelstenen die je kunnen helpen tijdens deze Nieuwe Maan zijn:

 • Groene Aventurijn
 • Mosagaat
 • Bergkristal
 • Seleniet
 • Lapis Lazuli
 • Smaragd

  Je kunt natuurlijk ook altijd edelstenen gebruiken die goed voelen of waar je een band mee hebt.

  Volgende Nieuwe Maan

  De volgende Nieuwe Maan zal plaatsvinden op 16 oktober in het dierenriemteken Weegschaal. Dit is een evenwichtig dierenriemteken dat vooral staat voor liefde en schoonheid. Het zal een fijne Nieuwe Maan worden die een iets zachtere energie met zich mee brengt.


  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Astrologie