Luistertip: Glamour's Esmeralda te gast bij podcast Fufu & Dadels

Met de vrouwen van Fufu & Dadels praat Esmeralda over het najagen van haar droom in de modewereld

street fashion, suit, tourism, architecture, car, vehicle, outerwear, tower, businessperson, photography,
Glamour NL

We hebben een luistertip voor je met een Glamour tintje! De eerste aflevering van het tweede seizoen van podcast Fufu & Dadels is namelijk met niemand minder dan onze eigen fashion editor Esmeralda.

Podcast Fufu & Dadels

In Fufu & Dadels gaan vier millennial vrouwen van kleur op zoek naar de antwoorden op kritische levensvragen, bespreken ze onderwerpen als feminisme en genderrollen en zijn ze absoluut niet bang voor intieme, taboe-doorbrekende gesprekken.

Glamour's fashion editor Esmeralda in Fufu & Dadels

Esmeralda heeft het in de aflevering – die de naam De Duivel draagt Prada heeft gekregenmet de hosts van Fufu & Dadels over haar roots en hoe ze dit meeneemt in haar werk als fashion editor. Daarnaast vertelt ze over de switch die ze maakte – voordat Esmeralda fashion editor werd was zij sociaal werker– en hoe ze tijdens het najagen van haar droom in de modewereld ontdekte welke waarde het heeft als je ondanks je angsten – en het gegeven dat mensen van kleur veel harder moeten werken om gezien te worden – je kansen durft te pakken.

Fufu & Dadels over de Nederlandse modewereld

Ook wordt er nagedacht over wat er nodig is om dit zelfvertrouwen dat Esmeralda gaandeweg heeft gekregen, aan te wakkeren bij andere young creatives. Er wordt besproken waarom het belangrijk is dat daar vandaag de dag bij stil wordt gestaan in de Nederlandse modewereld. Esmeralda's hoop is dat de modewereld stilletjes aan wakker wordt.

Tot slot worden de Nederlandse fashion magazines nog even kritisch onder de loep genomen: wat wordt er echt gedaan om een veilige omgeving te creëren voor mensen van kleur? Al met al dus een mega interessante aflevering en zeker een tip om lekker te luisteren dit weekend.

De podcast Fufu & Dadels is hier te beluisteren.

Bekijk hieronder de teaser van Fufu en Dadels met Esmeralda Schipper

This content is imported from Facebook. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur