Dit is de invloed van de Volle Maan in Ram op je leven

In de maand oktober hebben we maar liefst 2 keer (!) een Volle Maan

volle maan
Christophe LehenaffGetty Images

Nina Keijzer (@astronammu op Instagram) is astroloog en schrijft voor Glamour over astrologie en spiritualiteit. Van de invloed van de verschillende Maanfasen tot de werking van verschillende kristallen: Nina kent alle ins en outs - en die deelt ze graag met je.

Oktober belooft een drukke maand te worden; we hebben niet één keer, maar twee keer te maken met een Volle Maan. De eerste vindt op 1 oktober plaats en de tweede op 31 oktober. De eerste Volle Maan is een mooi moment om je huis te reinigen en om zo je intentie te zetten voor de komende maand. Vergeet in het proces je edelstenen niet. Zij zijn er om je te begeleiden tijdens deze tijd.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Wat is Volle Maan?

De Volle Maan fase begint 15 tot 18,5 dagen na de Nieuwe Maan. Het is het hoogtepunt van de maancyclus. De maan staat dan aan de andere kant van de Aarde tegenover de Zon. De thema’s die terugkomen bij een Volle Maan zijn: vastbeslotenheid, vergeving, dankbaarheid, loslaten en het perfectioneren van al lopende projecten. In de astrologie gaat zij over onze emoties, onbewuste en eigenlijk wie we werkelijk zijn. Als we onze Maan niet voeden, kunnen we ons niet tevreden voelen. Het is de fase waarin we weten of één van onze Nieuwe Maanwensen of manifestaties zullen uitkomen.

De invloed van de Volle Maan

De Volle Maan is een tijd van overvloed en energie. Je kunt weggestopte emoties voelen opkomen, rare dromen ervaren, een scherpe intuïtie hebben, signalen vanuit het Universum ontvangen en een extra boost creativiteit krijgen. Samen met mensen die Hoogsensitief zijn, zullen de sterrenbeelden Ram en Weegschaal vooral beïnvloed worden door deze Volle Maan. Dit geldt ook voor andere plaatsingen in je Birth Chart waar deze twee van toepassing zijn.

Volle Maan in Ram

De Volle Maan staat deze keer in het dierenriem teken Ram. Dit is het allereerste dierenriemteken met Mars als natuurlijke heerser. Mars gaat voornamelijk over seksualiteit, (fysieke) inspanning en het temperament van iemand. Ram is een vurig dierenriemteken dat weet wat hij wil. Het is een geboren leider en kan met veel gemak een beslissing nemen. Hij straalt zelfvertrouwen uit. De Ram onderneemt graag actie en pakt elke kans aan die hij krijgt. Dit dierenriemteken moet wel op z'n hoede zijn voor impulsiviteit. Soms is het beter om nog even een beslissing te overwegen. Enkele obstakels voor de Ram zijn zijn ongeduld, egocentrisme en gebrek aan zelfbeheersing.

Zon in Weegschaal

De Zon staat in het tegenovergestelde dierenriemteken Weegschaal. Dit is het zevende teken van de dierenriem met als natuurlijke heerser Venus. Deze planeet gaat voornamelijk over schoonheid, creativiteit en liefde. De Weegschaal is een charmeur en geniet met volle teugen van de schoonheid die het leven ons biedt. Het is de romanticus, de musicus of kunstenaar. De Weegschaal is altijd op zoek naar evenwicht (letterlijk en figuurlijk). Hij kiest liever geen kant in een discussie en zegt vaak ‘sorry’ om confrontatie te vermijden. Daarnaast kan de Weegschaal besluiteloos zijn tot vermoeiends toe.

Volle Maan oktober 2020

Deze Volle Maan brengt een tegenstrijdige energie met zich mee. De Ram is een dierenriemteken dat zijn doelen achterna gaat en dit zal licht schijnen op je eigen levensdoel. Welke kant wil je op? Misschien heb je de behoefte om aan een nieuw project te beginnen of pak je juist een oud project weer op. Dit kan voor wat rusteloosheid zorgen. Bedenk wel dat het helemaal geen must is om aan een nieuw project te beginnen. Volg het pad dat je moet volgen, maar probeer in het proces niet de mensen om je heen uit het oog te verliezen.

Het leven is geen competitie of een race. Stel jezelf de vraag of je de afgelopen maand wel genoeg lol hebt gehad. Zo niet, dan wordt het de hoogste tijd om daar aan te werken. Het is nu ook tijd om een stapje terug te nemen en balans te vinden tussen je eigen behoeftes en die van je geliefden. Probeer geduld te hebben, vooral als het gaat om je manifestaties die eventueel nog niet zijn uitgekomen. Het Universum heeft altijd een plan.

Volle Maan Ritueel

Een goed ritueel om te doen tijdens deze Volle Maan is een zogeheten vergevingsritueel. Je vergeeft iets of iemand en laat het daarmee los. Schrijf op wat je dwarszit en verbrand vervolgens het papiertje. Hiermee zie je het als het ware voor je ogen uit je leven verdwijnen. Het is ook een goed moment om een grondige reiniging te doen van je huis. Vergeet daarbij je edelstenen niet.

Volgende Volle Maan

Oktober brengt ons twee Volle Manen. De volgende zal plaatsvinden op 31 oktober, precies op dezelfde dag als Halloween. De laatste keer dat dit voorkwam was in 1944. De Volle Maan staat dan in Stier en dat is het uitgelezen moment om jezelf te verwennen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Astrologie