Dit is de invloed van de Nieuwe Maan in Weegschaal op je leven

Het is ook nog eens een Super Nieuwe Maan, dus deze ga je extra voelen

Nina Keijzer (@astronammu op Instagram) is astroloog en schrijft voor Glamour over astrologie en spiritualiteit. Van de invloed van de verschillende Maanfasen tot de werking van verschillende kristallen: Nina kent alle ins en outs - en die deelt ze graag met je.

Het is tijd voor een Nieuwe Maan met nieuwe kansen. Op vrijdag 16 oktober om 21:31 uur zal de Nieuwe Maan haar hoogtepunt bereiken in de hemel. Hoewel we deze Maan niet kunnen zien, kunnen we haar energie wel goed voelen. Dit wordt een extra bijzondere Maanfase, want het gaat dit keer om een Super Nieuwe Maan.

Nieuwe Maan

De Nieuwe Maan is de eerste fase van de acht die de Maan aflegt. Deze begint ongeveer één tot drie dagen na de Asgrauwe Maan. Het thema van de Nieuwe Maan is het nieuwe: nieuwe projecten, een nieuw begin, potentie, maar ook als het ware een schone lei. Je zet nu de intentie voor de komende maand. Ook draait het nu om je diepste verlangens. Wat heb je altijd al gewild? Dit is de Maanfase om te manifesteren. Je plant als het ware nu de zaadjes die tijdens de Volle Maan in volle bloei zullen zijn.

Invloed van de Nieuwe Maan op ons

Doordat het de eerste Maanfase is, kan deze Nieuwe Maan voelen als een frisse wind en een duwtje in je rug. Het kan zijn dat je nu de behoefte hebt om je huis op te ruimen, oude spullen weg te doen (of zelfs om mensen in je leven los te laten) en om aan een nieuw project te beginnen. Je wordt ook aangemoedigd om dit te doen. Mensen die Hoogsensitief zijn en ‘Maan gevoelig’, zullen deze fase zeker voelen. Heb je het dierenriemteken Weegschaal, Tweelingen, Waterman, Ram, Boogschutter of Leeuw in je Birth Chart? Dan ga je de gevolgen van deze Nieuwe Maan ook zeker merken.

Nieuwe Maan oktober 2020

De Nieuwe Maan van oktober is een zogeheten Super Nieuwe Maan. Dit houdt in dat de Maan dichter bij de aarde staat en dat haar energie daardoor extra voelbaar is. Dat zie je bijvoorbeeld ook in de natuur: de Maan beïnvloedt de eb en vloed van de zee.

De Nieuwe Maan van deze maand staat in het dierenriemteken Weegschaal. Dit is het zevende dierenriemteken met als element lucht. Dit teken gaat over de schoonheid van de wereld, relaties, balans, romantiek en artisticiteit. Je kunt de Weegschaal zien als de charmeur van de dierenriem die midden in de nacht onder je raam een gedicht aan je opdraagt.

De Nieuwe Maan legt de focus op jouw relaties met de mensen in je leven. Wordt de schijn opgehouden? Is er sprake van onderliggende problemen? Weegschalen zijn echte pleasers, en zeggen vaker ‘ja’ dan ‘nee’. Mijn advies: probeer dat nu eens niet te doen. Denk aan je eigen behoeftes en stel duidelijke grenzen op. Je zult hierdoor merken dat je meer balans krijgt in je relaties. Wees niet bang om erover te praten als je iets dwarszit. Alleen door te communiceren kom je erachter hoe je relaties echt in elkaar steken.

Super Nieuwe Maan oktober 2020

De Maan in Weegschaal is een plaatsing die afhankelijk is van de liefde. Als je een relatie hebt, zullen onderliggende factoren die voor problemen kunnen zorgen naar de oppervlakte komen om uitgesproken te worden. Onthoud, de Weegschaal draait om balans. Kijk uit dat je jezelf niet verliest in je relatie. Weegschalen nemen snel karaktereigenschappen over van de personen in hun leven. Let erop dat je je eigen identiteit niet verliest. Ben je single en wil je graag verliefd worden, dan kun je het gevoel hebben alsof de hele wereld liefde vindt terwijl het bij jou maar niet wil lukken. Weegschalen zijn sociale wezens die niet bang zijn om te flirten. Maak gebruik van deze energie en wie weet kom jij je tweelingenziel wel tegen.

Deze Nieuwe Maan staat in het teken van schoonheid. Verwen jezelf met mooie spullen en vergeet niet om jezelf te vertellen dat je prachtig bent. Koop eens een mooi decoratiestuk voor in je huis of hang een schilderij aan de muur. Vier de charmes van het leven.

Nieuwe Maanwens

Doordat de Maan nu dichter bij de aarde staat en we haar energie beter zullen voelen, is dit een goed moment om een Nieuwe Maanwens te doen. Leg je wens buiten neer of in je raamkozijn. Zo kan je manifestatie in alle rust de energie van de Maan in zich opnemen.

Nieuwe Maanritueel

Tijdens deze Nieuwe Maan is het een geschikt moment om je edelstenen weer eens te reinigen en op te laden. Reinigen kun je op verschillende manieren doen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Palo Santo, Wierook, Salie;
 • Water;
 • Abalone schelp met Hematiet;
 • Klankschaal;

  Check wel eerst even of je edelstenen tegen water kunnen. Sommige stenen zijn te zacht voor water en kunnen daardoor van vorm veranderen of hun kleur verliezen. Als je edelstenen eenmaal gereinigd zijn, kun je ze opladen door ze buiten neer te leggen onder de sterrenhemel.

  Volgende Nieuwe Maan

  De volgende Nieuwe Maan zal op 15 november plaatsvinden. Ook deze keer zal het een Super Nieuwe Maan zijn. Dat geeft je weer een kans om gebruik te maken van de extra sterke energie van de Maan. De Nieuwe Maan van volgende maand gaat nog iets dieper in op je relaties.

  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Astrologie