McDonald's komt met vegetarische McKroket - voor alle vega fans

Een droom die uitkomt voor alle vegetariërs die de McKroket missen

vegetarische mckroket, vega mckroket
McDonald's

Goed nieuws voor vega snackers: McDonald's brengt een vega McKroket uit! Vanaf vandaag staat de vegetarische variant van de Hollandse klassieker op het menu. Hij zal gevuld zijn met een ragout met 'draadjesvlees' op basis van eiwitten. De burger is niet veganistisch, maar zal zeker een hoop vegetariërs blij maken die verlangen naar een McKroketje.

Vega McKroket

Als je 'm wil proeven moet je niet te lang wachten: de vegetarische McKroket staat op het tijdelijke menu van McDonald's en zal maar tot 23 november te bestellen zijn. Hij vervangt het tijdelijke menu met Veggie McNuggets. Er bestaat echter een kans dat de vega McKroket een vast plekje op het menu krijgt: "Als de McKroket in de smaak valt, sluiten we een permanent plekje op de menukaart niet uit", aldus een woordvoerder tegen ANP.

Dit is de eerste vleesvervanger voor rundvlees die McDonald's gaat verkopen – voorheen kwam de keten al met bijvoorbeeld de Veggie McChicken en verschillende soorten veggie Chicken McNuggets – allemaal vervangers voor kip. McDonald's wil in 2023 de helft minder vlees verkopen en doet ook tests om rundvlees op een bredere schaal te gaan vervangen door middel van Beyond Meat.

Vega burgers bij fastfoodketens

Meerdere fastfoodketens doen hun best om de vleesconsumptie terug te dringen, en vegetariërs naar hun restaurants te krijgen. Zo kwam Burger King laatst met een plant-based versie van hun Whopper met 'vlees' van de Vegetarische Slager, en bracht KFC een vegetarische burger uit die doet denken aan hun gefrituurde kip.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur