Hema's vegetarische rookworst is OokWorst

Precies op tijd voor het stamppotseizoen

vegetarisch eten vegetarier worden vegan
Pelle Lannefors

Zeg je Hema, dan zeg je rookworst. Inmiddels heeft de klassieker er al een aantal broers en zussen bij. Zo is er naast de originele variant ook een pittige en magere versie. Vanaf vandaag komt daar een derde optie bij; de vegetarische OokWorst. Want, zo zeggen ze zelf bij Hema: "Vegetarische rookworst, is OokWorst." We moeten toegeven: de slogan is weer subliem.

Hema vegetarische rookworst

Het is niet de eerste vegetarische optie die Hema aanbiedt, want de veganistische hotdog en het vegetarische saucijzenbroodje zijn al een tijdje te koop. De komst van de vegetarische rookworst werd in april 2019 al aangekondigd, maar toentertijd zei Arnold Drijver, het hoofd van de corporate communicatie van Hema, dat de worst in ontwikkeling was. "Het is lastig aan te geven hoe lang dit gaat duren, juist omdat we hier ook een iconische rookworst van willen maken."

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Ontwikkeling Hema's OokWorst

Dat het lang heeft geduurd bevestigen Hema's product managers Demi Tammer en Lisanne Rahusen, die verantwoordelijk waren voor de komst van Hema's OokWorst. "Wat de rookworst tot een icoon maakt, is de unieke smaak. Dat was de grote uitdaging en een waardig vegetarisch alternatief heeft dan ook langer dan een jaar geduurd. Uiteindelijk moet de worst natuurlijk ook gewoon lekker zijn."

Hema's OokWorst te koop

De worst is gemaakt op basis van plantaardige oliën, erwtenvezel- en de eiwitten uit vrije uitloop-eieren. Hema's OokWorst is vanaf vandaag te koop voor €3,50.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Cultuur