Dit is de invloed van Mercurius Retrograde op je leven

Wees gewaarschuwd Schorpioenen, jullie gaan deze Retrograde voelen!

astrologie op glamournl
Glamour

Nina Keijzer (@astronammu op Instagram) is astroloog en schrijft voor Glamour over astrologie en spiritualiteit. Van de invloed van de verschillende Maanfasen tot de werking van verschillende kristallen: Nina kent alle ins en outs - en die deelt ze graag met je.

Eén keer in de zoveel tijd gaat Mercurius weer in Retrograde. Miscommunicatie, technologische disfuncties en je vorige liefdes die vrolijk aankloppen: we zien het allemaal terugkomen. Het dierenriemteken waarin Mercurius staat beïnvloedt de Retrograde. Op dit moment bevindt Mercurius zich in het dierenriemteken Schorpioen. Dit is de laatste Retrograde van dit jaar, maar dat betekent niet dat de effecten ervan aan ons voorbij gaan.

Mercurius in Retrograde

Mercurius, de planeet van communicatie, geest en intellect, gaat gemiddeld drie à vier keer per jaar in Retrograde. Tijdens zo'n Retrograde, die ongeveer drie weken duurt, zal er sprake zijn van technologische disfuncties en miscommunicatie. Belangrijke beslissingen worden afgeraden, evenals nieuwe contracten tekenen, nieuwe technologie kopen en aan (grote) nieuwe projecten beginnen. Kun je dit niet uitstellen? Zorg dan dat je alles extra goed controleert.

De Mercurius Retrograde is een goed moment voor innerlijke reflectie. Het is een periode om goed na te denken over je huidige situatie. Waar ga je heen met je leven? Ben je blij met de situatie zoals die nu is? Daarnaast is dit een mooie periode om oude zaken, relaties en emoties los te laten. Er is een kans dat bepaalde zaken die je vergeten bent weer naar boven komen drijven, evenals mensen uit je verleden. Als je onopgeloste zaken hebt met een oude geliefde, is dit nu een goed moment om het op te lossen.

Mercurius in Retrograde 2020

Mercurius is vanaf 14 oktober in Retrograde en zal zo blijven tot 3 november. Juich niet te vroeg als het 3 november is, Mercurius blijft twee weken daarna nog in een zogeheten schaduwperiode. Het effect zal dan nog voelbaar zijn. Mercurius staat nu in het dierenriemteken Schorpioen. Schorpioen is het achtste dierenriemteken met als element water. Dit is een diepzinnige plaatsing. De nadruk zal nu liggen op gesprekken die een onderzoekend karakter hebben en zullen veel gaan over wetenschap, emoties en occultisme. Schorpioenen houden niet van oppervlakkige gesprekken. Intense gesprekken zullen nu onvermijdelijk zijn.

Daarnaast is Schorpioen ook een zogeheten Vast teken; dat erop duidt dat de Schorpioen koppig en vastberaden is. Met de planeet Pluto als natuurlijke heerser brengt deze Retrograde transformatie met zich mee. Nu meer dan ooit zullen oude patronen naar de oppervlakte komen. Maak daar gebruik van en maak plaats voor nieuwe patronen. Kijk uit dat je niet te scherp uit de bocht komt tijdens discussies. De andere Vaste tekens (Stier, Leeuw en Waterman) zullen het meest beïnvloed worden door deze Retrograde.

Mercurius in Weegschaal

Vanaf 28 oktober zal Mercurius zich verplaatsen in het dierenriemteken Weegschaal. Dit dierenriemteken gaat over balans, gerechtigheid en schoonheid. In combinatie met Mercurius zorgt dit voor een geest die poëtisch en in evenwicht is. Het brengt talent voor schrijven en taal met zich mee. Interesses in onderwerpen die gaan over balans worden nu belicht. Het zal een socialere en vriendelijkere communicatiestijl aanwakkeren. Weegschalen vermijden graag confrontaties, dus discussies zullen nu niet zo erg aan bod komen als bij Mercurius in Schorpioen. Er is nu wel een grotere kans dat je vorige liefdes om de hoek komen kijken. Dit is te verklaren aan de hand van de natuurlijke heerser van Weegschaal: Venus, de planeet van de liefde. Andere relaties zullen ook onder de loep genomen worden. Dit is de tijd om voor jezelf uit te zoeken wat je echt wil in je relatie.

Volgende Mercurius in Retrograde

De huidige Retrograde is de laatste van het jaar 2020. De volgende zal rond 31 januari 2021 plaatsvinden in het dierenriemteken Waterman. Waterman is een dierenriemteken dat gaat over gemeenschap, technologie en vriendschappen. Discussies met vrienden zullen nu een algemeen thema zijn. Misverstanden en miscommunicatie zijn er in overvloed. Je zult erachter komen wie je echte vrienden zijn.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Astrologie