Volle Maan in Stier: zo beïnvloedt deze Volle Maan jouw leven

Een Volle Maan, Halloween en Samhain, allemaal op één avond

volle maan
Christophe LehenaffGetty Images

Nina Keijzer (@astronammu op Instagram) is astroloog en schrijft voor Glamour over astrologie en spiritualiteit. Van de invloed van de verschillende Maanfasen tot de werking van verschillende kristallen: Nina kent alle ins en outs - en die deelt ze graag met je.

Het is weer zo ver! Op 31 oktober is er een Volle Maan, dit keer in het dierenriemteken Stier. Dit is niet zomaar een Volle Maan: het verschijnsel valt precies samen met Halloween en Samhain. De laatste keer dat dit gebeurde, was in 1944. Er staat ons een magische avond te wachten.

Wat is Volle Maan?

De Volle Maan fase begint 15 tot 18,5 dagen na de Nieuwe Maan. Het is het hoogtepunt van de maancyclus. De maan staat dan aan de andere kant van de Aarde tegenover de Zon. De thema’s die terugkomen bij een Volle Maan zijn: vastbeslotenheid, vergeving, dankbaarheid, loslaten en het perfectioneren van al lopende projecten. In de astrologie gaat zij over onze emoties, het onbewuste en vertelt ze eigenlijk wie we werkelijk zijn. Als we onze Maan niet voeden, zullen we ons niet tevreden voelen. Daarnaast is het de fase waarin we weten of een van onze Nieuwe Maanwensen of manifestaties zullen uitkomen.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De invloed van de Volle Maan

De Volle Maan is een tijd van overvloed en energie. Emoties die al lang weggestopt zijn komen nu naar boven, je kunt rare dromen krijgen, je intuïtie zal op scherp staan, je kunt veel signalen vanuit het Universum verwachten en een overvloed van creativiteit. Samen met mensen die Hoogsensitief en Maangevoelig zijn, zullen de sterrenbeelden Stier en Schorpioen vooral beïnvloed worden door deze Volle Maan. Dit geldt ook voor andere plaatsingen in je Birth Chart waar deze twee van toepassing zijn.

Blue Moon

De Volle Maan in Stier is een zogeheten ‘Blue moon’. Dit betekent helaas niet dat de Maan een blauwe gloed om zich heen heeft, maar dat er twee keer een Volle Maan voorkomt in dezelfde kalendermaand. Deze Volle Maan is ook een Micromaan. De Maan staat nu verder van de Aarde verwijderd dan normaal. Ze zal nog steeds mooi aan de sterrenhemel staan, alleen is ze kleiner dan dat wij gewend zijn. Dit betekent niet dat de maan minder invloed op ons heeft, integendeel. Tijdens deze Volle Maan kan het zo zijn dat je niet de afsluiting krijgt die je zoek. Je kunt nu een loslaat ritueel doen, maar je kunt ook wachten op de Volle Maan in November voor een volledige afsluiting.

Maan in Stier

Stier is het tweede dierenriemteken met de planeet Venus als natuurlijke heerser. Als de Maan in het dierenriemteken Stier staat, hangt ons gevoel van veiligheid af van stabiliteit. Het accepteren van veranderingen is een belangrijk aspect voor deze plaatsing. Probeer je zelfrespect niet in materiële zaken te zoeken. Accepteer jezelf zoals je bent, dan wordt het makkelijker om vrede en rust te vinden in de buitenwereld. Daarnaast is deze plaatsing betrouwbaar, productief en sensueel. Zoek een creatieve uitlaatklep. Spreek je artistieke talenten aan en maak verbinding met de Aarde.

Zon in Schorpioen

De Zon staat nu in het dierenriemteken Schorpioen. Schorpioen is het achtste dierenriemteken met de planeet Pluto als natuurlijke heerser. Dit is een intense plaatsing die niet van oppervlakkige gesprekken houdt. Mensen met hun Zon in Schorpioen, zijn mysterieus, gepassioneerd, diepzinnig en uitstekende onderzoekers. Deze plaatsing brengt een moedigheid met zich mee die ons helpt om uit onze schulp te komen. Ook kunnen Schorpioenen explosief zijn en in een donkere wereld zitten als het gaat om hun emoties. Zon in Schorpioen brengt een interesse in het occultisme met zich mee. Perfect voor Halloween.

Volle Maan in Stier

De Volle Maan in Stier zorgt ervoor dat je jezelf gaat afvragen of je de laatste tijd lui bent geweest, te koppig en of je te geobsedeerd bent geweest met geld. Stieren staan erom bekend dat ze zichzelf willen verwennen, maar de Volle Maan vraagt je nu om daar een mooie balans in te vinden. Doe aan self-care, regel een massage of koop iets nieuws voor jezelf, maar ga niet over de top.

Het is een mooi moment om nieuwe energie in je leven te brengen. Dit kan op alle vlakken zijn en niet alleen binnenin jezelf. Geld en materiële zaken zullen nu belicht worden. Wat kan je de komende maand doen om een betere relatie te hebben met geld? Of wat kun je doen om volgende maand niet zoveel uit te geven? Probeer zelfliefde niet in materiële zaken te zoeken. Vraag jezelf eerst af hoe je je voelt.

Stier is een Vast Teken in de astrologie. Dit betekent dat zij koppig en standvastig zijn. Tijdens de Volle Maan is het daar niet het goede moment voor. Laat je ego links liggen en bedenk wat je kunt doen om andere mensen te helpen. Doe dingen die invloed hebben op het grotere geheel. Laat conflicten uit het verleden los en probeer jezelf te gronden, ook in je romantische relaties. Zoek een manier om je creativiteit te uiten tijdens deze Volle Maan. Er is nu een intense strijd tussen individualiteit en emoties. Deze Volle Maan brengt emotionele uitbarstingen, onrust en opschudding met zich mee.

Halloween en Samhain

Deze Volle Maan valt samen met Halloween én Samhain, die beiden een interessante geschiedenis hebben. De Kelten zagen 31 oktober als de dag voor het nieuwe jaar, die volgens de Keltische kalender op 1 november begint. Het was een dag dat de oogst binnen was gehaald en het werd gezien als een vrije dag. De Kelten geloofden dat tijdens Halloween geesten terug zouden komen naar onze wereld om een nieuw lichaam in bezit te nemen. De geesten zouden aangetrokken worden door al het snoepgoed dat voor de huizen werd neergelegd. Zij geloofden dat je door middel van enge maskers de geesten kon wegjagen.

Samhain is het Keltische nieuwjaarsfeest, waarbij de overgang van de zomerperiode naar het begin van de winterperiode wordt gevierd. De Kelten geloofden dat de sluier tussen de wereld van de levenden en de wereld van de doden dan op zijn dunst is. Ook zou de grens vervagen tussen de wereld van de levenden en het Elfenrijk en andere natuurgeesten. Er werd dan eten voor de deur neergezet, in de hoop dat de Elfen als dank geen plaagstreken zouden uithalen. Om de doden te eren, werden er kaarsjes voor het raam gezet. Dierbaren konden zo ook hun weg naar huis vinden.

Volgende Volle Maan

De volgende Volle Maan zal op 30 november plaatsvinden in het dierenriemteken Tweelingen. Dit wordt weer een bijzondere Maanfase, want er is dan sprake van een Lunar Eclipse. Dit brengt heftige energie met zich mee. Tot het zover is, kunnen we genieten van de magische avond op 31 oktober.This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Astrologie